Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Se anunță un nou program de vizită pentru Peștera Polovragi, administratorii obiectivului turistic fiind nevoiți să recurgă la astfel de măsuri pentru a le acorda timp de odihnă și reproducere liliecilor pe care îi găzduiește peștera.

Datorită schimbărilor climatice, liliecii care viețuiesc în Peștera Polovragi vor avea nevoie de odihnă și timp pentru reproducere. Odată cu răcirea vremii, grăsimea pe care au acumulat-o în perioada caldă a anului le va fi folositoare acum că se apropie de hibernare.

Administratorii Peșterii Polovragi au recurs la măsuri pentru a nu perturba ciclul de viață al mamiferelor zburătoare deosebit de importante pentru ecosistem. Programul de vizită al peșterii va fi redus; în luna octombrie, în zilele de luni și marți peștera va fi închisă, în noiembrie va fi deschisă doar în weekend și la solicitările grupurilor mari, iar până la 1 decembrie, programul va reveni la normal.

Metoda l-a care s-a recurs este aplicată de câțiva ani și pare să dea rezultate. În numai câțiva ani s-a ajuns de la un număr de 300 de exemplare, la aproape 2000.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.