Sărbătoare la Mănăstirea Icoana de la Crasna. Mitropolitul Olteniei și starețul Mănăstirii Lainici au participat la Sfânta Liturgie

Sărbătoare la Mănăstirea Icoana de la Crasna. Mitropolitul Olteniei și starețul Mănăstirii Lainici au participat la Sfânta Liturgie

- in Romania civila, Slider, Social
0
251 vizualizari

Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Icoana din judeţul Gorj. Aproximativ 200 de credincioşi au luat parte sâmbătă, 24 iunie, la praznicul Sfântului Ioan Botezătorul, la hramul Mănăstirii „Icoana” , din Crasna.

Bucuria sărbătorii a fost sporită de prezenţa în mijlocul obştii monahale şi a credincioşilor, a IPS Părinte Irineu, care a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în altarul de vară al sfântului aşezământ monahal şi slujba de Parastas a ctitorilor şi binefăcătorilor acestuia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, din care îi amintim pe părintele arhimandrit Ioachim Pârvulescu, stareţul Mănăstirii Lainici, părintele protopop Iulian Mărgineanu de la Protoieria Târgu Cărbuneşti şi părintele protopop Ioan Popescu de la Protoieria Sectorului 2 al Capitalei şi preot slujitor la Parohia Icoana din Bucureşti, cel care a donat terenul pe care se găseşte mănăstirea. În cadrul slujbei euharistice, tânărul teolog Mihai Claudiu Birceanu a fost hirotonit diacon pe seama Parohiei Blahniţa de Sus, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

„Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul este o sărbătoare a bucuriei primită la noi cu flori de sânziene”

Mitropolitul Olteniei a subliniat, în cuvântul de învăţătură rostit la finalul Sfintei Liturghii, că această sărbătoare este deosebită în calendarul nostru, pentru că dintre toţi sfinţii, în afară de Maica Domnului, Sfântul Ioan Botezătorul este singurul care are o zi de prăznuire a naşterii. O zi pe care o întâmpinăm, conform tradiţiei noastre populare, cu flori de sânziene:  „Sfântul Ioan Botezătorul s-a dovedit a fi mucenic al Mântuitorului Iisus Hristos. Naşterea sa este o sărbătoare a bucuriei primită la noi cu flori de sânziene, flori galbene, flori ale bucuriei şi speranţei pentru că Sfântul Ioan Botezătorul este cel care ne dă nădejde, cel care se roagă înaintea Lui Dumnezeu împreună cu Maica Domnului, rudenia sa, pentru sufletele noastre, cel care mijloceşte permanent pentru familiile noastre, pentru călugări şi călugăriţe, pentru cei care au ales viaţă pustnicească şi viaţă schivnicească, pentru preoţi, pentru că el este din neam preoţesc, pentru credincioşii cărora li s-a adresat «Pocăiţi-vă că s-a apropiat Împărăţia Cerurilor!»“.

La final, toţi cei prezenţi au luat parte la tradiţionala agapă frăţească, pregătită de obştea mănăstirii de maici, în frunte cu stavrofora Teodora, stareţa cinstitului aşezământ monahal.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.