Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost marcată, ieri, la Complexul de recuperare pentru copii cu dizabilități Târgu Jiu din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

115 copii care frecventează Complexul de recuperare au participat la o manifestare artistică și educativă care s-a desfășurat în curtea Complexului de recuperare pentru copii cu dizabilități din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Handicap.

„Celebrăm Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Le-am pregătit copiilor cadouri oferite de către sponsori.

Este o zi importantă și trebuie să înțelegem problematica cu care se confruntă aceste persoane, care de multe ori sunt stigmatizate și discriminate. Trebuie pe toate căile să încercăm să le integrăm în viața socială și economică“, a spus Laurențiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Pompierii și polițiștii au fost prezenți în mijlocul copiilor și le-au prezentat acestora tehnica de intervenție și de salvare.  „Instituţia noastră a fost onorată să primească invitaţia Complexului de recuperare a persoanelor cu dizabilităţi din Tg-Jiu, pentru a prezenta atât copiilor, cât şi adulţilor, o parte din tehnica de intervenţie utilizată de salvatorii profesionişti, precum şi câteva măsuri şi reguli de comportare în diferite situaţii de urgenţă. Încă de la sosirea noastră, Narcis – un tânăr domn de 5 anişori, a luat rolul liderului echipei de cercetare a tehnicii de intervenţie şi a supus echipajul nostru la un interviu despre toate funcţiile autospecialei de pompieri. S-a arătat foarte interesat de această meserie, iar ca răsplată pentru răspunsurile primite ne-a recitat poezii, ne-a cântat şi ne-a dansat“, a spus Florin Chisim, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

Echipă mobilă pentru ajutarea copiilor cu probleme de sănătate

Nicolae Pasăre, directorul Complexului, a spus că s-a mai marcat un eveniment important: „Începând cu data de 7 septembrie ne-am transformat din Centru în Complex cu două servicii sociale. Centrul de zi de recuperare și echipa mobilă pentru copii cu dizabilități Târgu Jiu. Astăzi sărbătorim și înființarea echipei mobile. Specialiștii noștri se deplasează în teren cu o mașină specială, acolo unde copiii nu pot să vină la Târgu Jiu, fie că sunt imobilizați, fie că sunt foarte departe“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.