Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu Găină”, aflat la cea de-a X-a ediție, a ajuns și în municipiul Târgu Jiu. Expoziția este itinerantă și a fost prezentată, pentru început, în Craiova, iar de ieri seară poate fi văzută și de publicul gorjean. 

La vernisajul Salonului Internațional de Caricatură, „Nicolae Petrescu Găină” a participat un public numeros. Printre invitați s-au numărat Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj; Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu; Aurelian Iulius Șuță, unul dintre cei mai apreciați caricaturiști români și curator al manifestării; dar și directorul Muzeului Județean Gorj, Dumitru Hortopan. „Îl felicit pe Aurelian Iulius Șuță pentru această manifestare. Se vede că pensia îi prinde bine. Ca om politic, m-am regăsit ca subiect al caricaturilor, dar acest lucru nu mi-a displăcut, pentru că asta înseamnă că exiști și ești activi“, a spus viceprimarul Adrian Tudor.

Expun cei mai importanți caricaturiști români

Printre artiștii prezenți cu lucrări în cadrul Salonului se numără cei mai importanți caricaturiști români, cum ar fi Ștefan Popa Popa S, care este și președintele juriului, Gabriel Bratu, Aurelia Iulius Șuță (ȘAI), Mihai Pînzaru (PIM) sau Horațiu Mălăele.

„Cea de-a X-a ediție a Salonului adună în expoziție 75 de autori cu 169 de lucrări. Este o expoziție eveniment pentru genul caricaturii, care pune în evidență cel de-al șaselea simț, așa cum îl consider eu, pe cel al umorului. Expun cei mai importanți ai genului din România, precum și din alte țări, cum ar fi: Spania, India, Uzbekistan, Cuba, Polonia sau Franța. Este un salon internațional și ne bucurăm de prezența artiștilor străini, alături de cei români într-un demers foarte reușit și frumos. Salonul este itinerant. A fost, pentru început, organizat la Craiova, după care, în luna ianuarie, a ajuns pentru a treia oară la Târgu Jiu, cu sprijinul Muzeului Județean Gorj și al Consiliului Județean“, a spus Aurelian Iulus Șuță, curator al salonului.

Expoziția va fi prezentă pe simezele Muzeului Județean de Istorie timp de aproximativ o lună.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.