Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Frumoasa Roberta-Maria Șchiopu are 18 ani și locuiește în comuna Dănciulești. Fiică de polițist, Roberta Șchiopu a învățat să fie un om responsabil și serios, care vrea să reușească în viață pe propriile forțe. Vocea sa te cucerește de la primele note. Adolescenta nu a urmat vreodată vreun curs de canto popular, iar tot ce știe a învățat singură! Își dorește să urmeze cursurile facultății de jurnalism, dar și să continue pregătirea în domeniul muzical. Roberta cântă muzică populară, având o voce deosebit de frumoasă!

roberta schiopu 9 roberta schiopu a

Frumoasă ca o zână din vechile povești românești, așa este descrisă Roberta Șchiopu de cei care o văd pe scenă. Nu doar chipul său frumos îi farmecă, ci și vocea tinerei din Dănciulești. Pe viitor, Roberta Șchiopu își dorește o carieră în televiziune, dar nu va renunța niciodată la muzica populară. Nu este singura cu talent muzical din familia Șchiopu! Roberta are o voce foarte frumoasă, iar fratele său mai mic cântă la vioară. „Am 18 ani și m-am născut în comuna Melinești, județul Dolj. În prezent locuiesc în comuna Dănciulești. Am un frate mai mic cu 6 ani. Tatăl meu este polițist în cadrul IPJ Gorj, iar mama asistent medical. Ambii părinți mă susțin atât în ceea ce privește muzica precum și în tot ceea ce eu îmi mai propun să fac. Familia, pentru mine, reprezintă stâlpul care îmi oferă sprijin și încredere, îmi este alături în orice moment important al vieții, oferindu-mi căldura și dragostea de care am nevoie. (…) Pe viitor am în plan să urmez Facultatea de Jurnalism și cursuri în domeniul muzical”, a spus frumoasa Roberta.

Spre mirarea tuturor, Roberta Șchiopu nu a urmat cursuri de muzică. Tot ce știe a învățat singură. „Nu posed studii muzicale, fiind o autodidactă. Absolut niciun curs nu am la activ! Tot ce știu, am învățat singură, am citit și de pe net și din cărți și urmăream videoclipuri pe youtube. Încă o fac, mă uit la videoclipuri ale marilor cântărețe din muzica populară… ascultam și culegeam așa de la fiecare anumite tehnici. Cânt doar cu vocea. Poate că și ambiția m-a ajutat să ajung aici. Deoarece eu eram oarecum marginalizată, mi se spunea că fără școala în domeniu, nu voi putea ajunge cineva, iar lucrul ăsta m-a ambiționat și am vrut să demonstrez că se poate și așa!”, a spus frumoasa și talentata Roberta Șchiopu.

ROBERTA S 0 roberta schiopu 3

Muzica, marea sa dragoste

Roberta cântă de când era mică, cu toate că atunci cânta muzică ușoară. Își amintește cu drag perioada copilăriei sale, când cânta piesele lui Marcel Pavel. Muzica populară a descoperit-o mai târziu! Crescând, Roberta și-a dat seama că muzica populară i se potrivește mai bine. „Încă din clasele primare doamna învățătoare Eugenia Mărgineanu mi-a descoperit talentul de a cânta. Eu fredonam de pe la 6 ani și jumătate melodiile lui Marcel Pavel! Am cântat la serbările organizate în cadrul Școlii Generale Dănciulești, încă din clasele primare. Recunosc că prima dragoste a fost muzica ușoară, fredonam melodiile îndrăgitului cântăreț Marcel Pavel, preferata mea fiind «Frumoasa mea». Ulterior, urmărind diverse emisiuni de folclor am început să îndrăgesc și muzica populară, aceasta devenind marea mea dragoste. Din folclor fredonam piese cunoscute acum cum ar fi: «Mai ții minte măi, dragă Marie?», «Marioară de la Gorj», «Floare albă floricica» și multe alte piese. Am fost atrasă de costumul popular, acest lucru m-a făcut să merg pe acest drum. Și am început ușor, ușor să învăț cântece populare, ca mai apoi să apar în fața publicului și am cântat în concursuri, având succes. Muzica populară mi-a intrat la suflet, m-a atins și mi-a intrat la inimă! Va rămâne dragostea mea!”, a spus Roberta Șchiopu.

roberta doina roberta schiopu 4

Vrea să cânte muzică populară autentică, inspirată de viața satului

Deoarece iubește muzica populară, își dorește ca melodiile pe care le prezintă publicului să fie autentice. Versurile lor sunt inspirate din viața satului, legendele comunei Dănciulești, povești aflate de la bătrânii satului. „Versurile melodiilor mele sunt inspirate din viața, tradițiile și obiceiurile satelor. Îmi place să cânt muzică populară autentică. Pentru mine muzica înseamnă aer… când sunt tristă, plictisită sau fericită, ascult și cânt muzică… muzica e totul pentru mine, nu pot trăi fără ea, așa cum respir, la fel am nevoie de muzică! Ea face parte din mine. Prefer marii artiști consacrați, cum ar fi: Maria Ciobanu, Maria Lătărețu, Mariana Ionescu Căpitănescu și mulți alții”, a declarat interpreta. În ceea ce privește cariera muzicală, Roberta își dorește să aprofundeze cât mai cunoștiințe în materie de muzică: „Îmi doresc și să aduc piese noi în atenția publicului și să devin cunoscută și îndrăgită de urmăritori. Am participat la numeroase concursuri intercomunale și interjudețene, unde am câștigat diverse permii pornind de la mențiune până la locul I. Ultimul premiu câștigat a fost MARELE PREMIU la festivalul folcloric regional «CÂNTECELE ȘI DANSURILE AMARADIEI» Melinești, Dolj, în vara anului 2016. Am cântat doar la zile ale comunelor”, a spus tânăra.

robera schiopu 2 roberta sgg

Roberta spune că nu se va lăsa niciodată învinsă de greutăți, căci de la părinții săi a învățat să fie o luptătoare: „Principiile care mi-au fost insuflate de părinți sunt următoarele: să am curaj mai ales atunci când simt că am frică, să fiu încrezătoare în propriile mele forțe, să fiu independentă și responsabilă. Sunt o persoană foarte prietenoasă, sociabilă, cu simțul umorului și mulți mi-au zis că sunt carismatică. Cred că datorită acestor lucruri am foarte mulți prieteni. Timpul liber mi-l petrec alături de familie și cei dragi”, a conchis Roberta Șchiopu din comuna Dănciulești.

roberta d roberta gg roberta schiopu 4 roberta schiopu w roberta sg

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.