Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gorjeanul Ionuț Mihăilă a absolvit anul acesta Academia Tehnică Militară București, ca șef de promoție. În urmă cu patru ani, la terminarea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, s-a clasat al treilea. A deținut chiar o funcție de comandă, fiind unul dintre cei patru elevi din liceu care aveau dreptul să coordoneze grupe de câte 100 de elevi. Cu alte cuvinte, era înlocuitor al comandantului de companie.

Când stai de vorbă cu Ionuț Mihăilă, trebuie să ai destulă răbdare și abilitate ca să afli detalii despre parcursul lui școlar. Nu pare prea dispus să dea relații despre performanțele lui, nici de la liceul militar și nici de la academie. Poate și pentru că a fost obișnuit mereu să învețe, iar rezultatele obținute i se par un lucru firesc. A absolvit anul acesta Academia Tehnică Militară București, ca șef de promoție. În urmă cu patru ani, la terminarea Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba-Iulia, s-a clasat al treilea. A deținut chiar o funcție de comandă, fiind unul dintre cei patru elevi din liceu care aveau dreptul să coordoneze grupe de câte 100 de elevi. Cu alte cuvinte, era înlocuitor al comandantului de companie. După opt ani consecutivi în care s-a trezit mereu la ora șase și jumătate dimineața, având un program cu totul diferit de cel al majorității tinerilor din generația lui, Ionuț a devenit un om diferit. Poate acesta este și motivul pentru care nu-l vezi zâmbind, nici măcar în fotografiile de pe contul de Facebook, chiar atunci când este împreună cu fratele său sau cu iubita. Probabil că educația și rigoarea militară și-au pus amprenta supra modului în care își exteriorizează (sau mai degrabă nu) trăirile interioare. Zilele trecute s-a întors cu o ultimă notă de 10 de la Academie. Singura notă maximă pe care comisia examinatoare a acordat-o la susținerea proiectului final.

Reporter: Cum ai reușit o asemenea performanță?

Ionuț Mihăilă: Am muncit mult la proiect. Puteam să termin oricum, dar am vrut să le mulțumesc în acest fel părinților, pentru efortul pe care l-au făcut să mă țină în facultate patru ani. Am executat și partea practică a proiectului, am investit bani și timp, am construit matrițe și am realizat cartușe.

Rep.: Povestește-mi ceva despre anii de facultate, despre programul de la Academia Militară… Timp liber, de distracție, ai avut?

Ionuț Mihăilă: A fost timp pentru toate. După cursuri mergeam la film, făceam sport. Aveam toate facilitățile în interiorul Academiei: sală de sport, sală de forță, teren și mese de tenis, aulă pentru activități diverse. Și multă înțelegere.

Rep.: O amintire deosebită din timpul facultății?

Ionuț Mihăilă: În fiecare an am participat la defilarea de 1 Decembrie.

Rep.: Cum va fi vacanța de vară?

Ionuț Mihăilă: În luna august voi pleca în Singapore pentru o săptămână, împreună cu prietena.

Rep.: Excursia asta este cadou de la părinți?

Ionuț Mihăilă: Mai mult sunt bani strânși de mine din soldă. De când s-a mărit la 350 de lei, am putut să pun bani deoparte. Înainte era foarte mică, doar 50 de lei pe lună.

Rep.: Ce urmează să faci din toamnă?

Ionuț Mihăilă: Aș vrea să lucrez în cercetare. Depinde, însă,  de locurile care vor fi scoase la repartiție.

Ionuț Lucian Mihăilă a terminat specializarea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului și a primit o dublă calificare: diplomă de inginer și gradul de sublocotenent. Este fiul mijlociu al familiei. Are o soră mai mare, căsătorită, absolventă a două facultăți și a unei școli post-liceale de asistente, activând în prezent în domeniul sănătății. Fratele mai mic al lui Ionuț este student la teologie la Craiova și își dorește un post de preot la țară. Cu toții au fost obișnuiți de mici cu munca în gospodărie și cu responsabilitățile, așa că nu se plâng și nici nu așteaptă nimic de-a gata.  Chiar dacă au întâmpinat și greutăți, continuă să lupte și să-și construiască viața cu încredere. Dacă țara în care s-au format și au ales să trăiască, pentru a fi împreună cu familia și cu prietenii,  le va oferi șansa pe care o merită, rămâne de văzut.

A consemnat Adina Andrițoiu 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.