Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Regizorul Achille Roselletti a încetat din viață la vârsta de 72 de ani. Actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din municipiul Târgu-Jiu plâng trecerea sa în neființă, mai ales că în ultimii 11 ani între renumitul regizor și artiștii din Gorj se legase o strânsă relație de prietenie, dar și profesională.

„Bătrânii”, „Balera”,„Eu și iubita mea”, „Stress”, „Viața teatrală”, „Patul Oval”, „Un cuplu ciudat”, „O chestiune de afaceri”, „Separați în casă” sunt spectacolele care au încântat publicul din Târgu Jiu în ultimii 11 ani  și a căror regie a fost semnată de către Achille Roselletti. Din păcate, colectivul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” a anunțat cu tristețe trecerea în neființă a celui ce a fost un om extraordinar și un profesionist desăvârșit. „Achille Roselletti s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani, în seara zilei de 26 septembrie. A fost director  al Teatrului dei Riuniti din Italia timp de 27 de ani, iar 40 de ani a făcut parte din grupul teatral al Academiei dei Riuniti din Italia. Întreg colectivul Teatrului Dramatic «Elvira Godeanu» din Târgu Jiu este profund îndurerat și cu gândul alături de familia lui Achille Roselletti. Drum lin către stele, prietene!”, a spus Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al teatrului din Târgu-Jiu.
Achille Roselletti a fost invitat în România de către regizorul (directorul de atunci al Teatrului de Nord din Satu Mare) Cristian Ioan și a montat la Teatrul din Arad, Satu Mare, Târgu Mureș, iar din 2006 și până anul acesta a fost colaboratorul fidel, sau mai bine zis, prietenul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu – Jiu.

Pe scena teatrului gorjean s-au jucat multe piese regizate de maestrul Roselletti, spectacole care au cucerit mereu publicul. În primăvara acestui an, piesa „Separați în casă”, ultima în regia sa jucată la Târgu-Jiu, a avut un succes răsunător. Regizorul Achille Roselletti a adus de fiecare dată la Târgu Jiu, de-a lungul timpului, spectacole care au fost savurate de publicul gorjean, piesele jucându-se cu sala plină. Dumnezeu să îi vegheze drumul către Rai! Odihnă veșnică, maestre!

Achille Roselletti a fost invitat și în cadrul emisiunii „Cult-ura în imagini”.

Vizionează aici emisiunea:

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.