Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

teatrul-elvira-godeanu-2015Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” și Biblioteca Județeană „Christian Tell” au demarat un  proiect inedit pentru gorjeni. Cele două instituții vor organiza spectacole de lectură-teatru, la care vor participa atât actori profesioniști, dar și persoane din rândul cititorilor, care cochetează cu actoria. Aceste spectacole lectură au rolul de a promova dramaturgia românească și de a ajuta la descoperirea unor noi talente în domeniul actoriei.

Spectacole vor fi organizate o dată pe lună, în primele șase luni. „Dânşii au acolo, la bibliotecă, un public fidel, pe vârste diferite şi atunci am zis să facem, tot o dată pe lună, un eveniment pentru cititori. O să începem cu operele lui Caragiale şi o să alegem o piesă şi o să facem  un fel de spectacol lectură. Adică cititorii  vor fi distribuiţi pe roluri într-un spectacol, la care teatrul vine şi el cu 3-4 actori să completeze restul piesei. Vor fi spectacole pentru publicul biblioteca-judeteana-christian-tell_625bibliotecii, pentru a vedea cum se pliază actorii amatori cu profesioniştii. Sunt convins că vor fi nişte spectacole foarte interesante şi haioase, în acelaşi timp. Noi promovăm, aşa cum am  vorbit cu doamna director a bibliotecii, dramaturgia românească universală şi contemporană. Vom organiza spectacolele acestea o dată pe lună în primele şase luni şi în funcţie de interes putem să dublăm, poate, această acţiune. Sunt diverse forme prin care încercăm să ţinem  vie povestea dintre teatru şi tot ceea ce înseamnă cultură. Vrem ca prezenţa teatrului în viaţa oraşului să rămână o certitudine”, a declarat Marian Negrescu, directorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”.

Proiectul a debutat chiar din luna septembrie, în momentul în care s-a organizat „Nocturna bibliotecilor”. „Este un proiect care anul acesta îl începem, împreună cu Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu», căruia îi mulțumim pentru sprijin. Actorii au fost atât profesioniști, actori de la Teatrul «Elvira Godeanu», cât și utilizatori ai serviciilor noastre, adică cititori, iar opera aleasă a fost «O scrisoare pierdută». Sper să oferim și pe viitor astfel de activități interactive între teatru și publicul nostru, între cărți și publicul nostru”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene „Christian Tell”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.