Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, toți iubitorii muzicii clasice vor putea vedea un Concert pentru Vioară și Orchestră op.61 în Re Major al Orchestrei de Cameră „Lyra Gorjului”.  Concertul va avea loc joi, 26 aprilie, începând cu ora 19:00.

Evenimentul al cărui solist va fi Ilie Celiacu, profesor de vioară la Liceul „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu, iar dirijor va fi Florin Berculescu,  o va avea ca prezentatoare pe profesoara Mihaela Sanda Popescu, iar programul îi aparține, în întregime, celui mai cunoscut compozitor al lumii, Ludwig van Beethoven.

Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj sunt organizatoarele evenimentului muzical.

Sunteți așteptați în număr cât mai mare la regalul beethovenian. Intrarea este 15 lei, dar elevii, studenții și pensionarii vor plăti doar 7 lei.

 

Ludwig van Beethoven (n. 16 decembrie 1770, Bonn – d. 26 martie 1827, Viena) a fost un compozitor german, recunoscut ca unul din cei mai mari compozitori din istoria muzicii. Este considerat un compozitor de tranziție între perioadele clasică și romantică ale muzicii. Florin Berculescu

Născut la Târgu Jiu, preocupările lui Florin Berculescu privind studiul muzicii au apărut în urma contactului cu personalităţi precum Aurelian Octav Popa şi Mihai Ungureanu (1986). În anul 1987 devine elevul profesoarelor Mariana Ilie (pian) şi Cornelia David (teoria muzicii) la Craiova, iar, din anul 1990, beneficiază de îndrumarea reputatului pedagog Gabriel Amiras. Absolvă, în 1996, Academia de Muzică din Bucureşti, secţia Compoziţie, la clasele profesorilor Dan Constantinescu, Dan Dediu, Anatol Vieru şi Aurel Stroe, studiind totodată şi pianul în cadrul secţiei de pian principal, după Gabriel Amiras, cu Viniciu Moroianu. Beneficiază tot acum, de îndrumarea dirijorului Valentin Gruescu. În calitate de pianist a susţinut peste 300 de concerte şi recitaluri, în majoritate la Târgu Jiu, dar şi la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Bucureşti (pian, muzică de cameră, acompaniament), abordând un repertoriu vast. A participat la cursuri de măiestrie ţinute la Bucureşti, de interpreţi de marcă (Gerard Fremy, Martin Hughes, Hao Huang, Serghei Kovalenko) şi a fost invitat împreună cu formaţia ,,Magnificat” la Festivalul Muzicii Contemporane (Bucureşti, 1995). A urmat cursuri de specializare în Franţa, la Marsilia, cu Georges Boeuf (compoziţie) şi Anne Marie Girardelli (pian). A contribuit, împreună cu violoncelistul Mircea Suchici (membru fondator şi dirijor) la afirmarea Orchestrei de Cameră ,,Lyra Gorjului” din Târgu Jiu, dirijând deseori chiar şi componenţa ei simfonică, fiind invitat în calitate de pianist să concerteze în compania acestei orchestre. A susţinut recitaluri de muzică şi poezie în compania unor mari actori români (Ilie Gheorghe, Ovidiu Iuliu Moldovan,Valeria Seciu, Florin Piersic) şi a colaborat în cadrul unui amplu recital cu naistul Gheorghe Zamfir.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.