Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

17440276_790853187731845_1866251632_nMuzica clasică din Franța va putea fi ascultată la Târgu Jiu și asta pentru că Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu va fi gazda unui recital extraordinar realizat de pianistul Florin Berculescu și violonistul Ilie Cealîcu. Evenimentul se va desfășura pe 25 martie, începând cu ora 19:00.

Cele mai frumoase melodii vor putea fi ascultate cu ocazia acestui spectacol care este parte integrantă a unui program de recitaluri. „Evenimentul, un recital extraordinar susținut de profesorii Ilie Cealîcu și Florin Berculescu,  se va întâmpla sâmbătă, 25 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu» Târgu Jiu. Acest recital face parte dintr-un  program din seria celor propuse  de domnul Marian Negrescu, managerul instituției noastre, în perioada de management 2016- 2021. Face parte dintr-un program în care a fost gândit un spectacol la două luni în cadrul stagiunii noastre”, a declarat Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu.

În program sunt incluse sonate pentru vioară și pian de Gabriel Faure, compozitor francez, dar și de Cesar Franck, muzician născut în Belgia. „În programul nostru sunt două lucrări din perioada romantică, spre sfârșitul romantismului muzical, două lucrări ale unor autori francezi, două sonate care se disting prin frumusețea și melodicitatea lor, precum și  printr-o paletă foarte largă, dinamică. Sunt lucrări  deosebit de dificile, pe care împreună cu al meu coleg sperăm să le ducem la un fericit sfârșit. Vă mai pot spune că am planificat destul de mult timp această manifestare artistică și că dorim din tot sufletul să fim adevărați profesioniști și să mulțumim publicul”, a precizat violonistul Ilie Cealîcu.

Concertul de muzică a fost gândit cu mult înainte ca acesta să fie adus în fața publicului iubitor de muzică clasică. „Îmi propusesem niște recitaluri pe genuri, tematice sau pe naționalități de autori. Așteptam, spre exemplu, o seară de muzică  franceză, o seară de muzică rusă și chiar  mă întrebam anii trecuți când o să atac o seară de muzică franceză și rusă. Am promis acest lucru și  dintre câteva variante pe care le aveam de recital mi-a  încolțit o altă idee, m-am gândit de ce singur? Până acum realizat singur, o să continui acest proiect de a susține recitaluri singur, dar  îmi aminteam că primele forme de manifestare artistică ale mele s-au întâmplat prin 1987, 1988, când Marian Negrescu tocmai se întorsese de pe  «funcția» de student, de la IATC și am început o colaborare excepțional de frumoasă atunci și am început seri de muzică și  poezie cu Mircea Suchici și Marian Negrescu. Sigur că acelea nu  au fost recitaluri personale, ci recitaluri de muzică de cameră. Am reînnodat această tradiție și am zis să desfacem cutia Pandorei, să încercăm din nou să realizăm recitaluri de muzică de cameră, deocamdată în duo. Am ales alături de colegul meu o seară de muzică franceză alături de colegul meu Ilie Cealîcu cu care colaborez foarte bine și la Orchestra de Cameră «Lyra Gorjului»”, a declarat pianistul Florin Berculescu.

Prețul biletelor pentru acest eveniment, pentru elevi, studenți și pensionari, este de 10 lei. Biletul întreg este de 15 lei.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.