Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Reușește să realizeze adevărate fotografii cu doar câteva creioane colorate. Mihai Budescu, în vârstă de 18 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Virgil Madgearu”, este pasionat de grafică și reușește să redea fețele oamenilor în cele mai mici detalii. Mai mult decât atât, liceanul a lansat chiar și o modă pe Facebook, pentru că primește numeroase comenzi din partea celor care doresc  să le facă un cadou inedit persoanelor dragi. Mihai primește între 15 și 30 de lei pentru un portret la care lucrează ore întregi. Banii îi investește în procurarea materialelor necesare și, din când în când, mai iese cu prietenii în oraș.

Primele portrete au fost pentru colegii de clasă

Mihai a început să realizeze portrete în urmă cu doar câteva luni, la cererea unui coleg de clasă. „Pasiunea a început nu de foarte mult timp. Eu am un anumit talent la desen, iar colegii m-au rugat să le fac portrete pentru diferite evenimente. La început, un coleg de clasă a insistat să-i fac un portret, după care au dorit toți. Am început să-mi postez lucrările pe pagina mea de Facebook și am fost contactat de multe persoane. Oamenii își doresc ca portretele să fie cât mai reale. Îmi trimit o fotografie după care realizez desenul. Până atunci, aveam o pasiune pentru desenele animate, cum ar fi desenele japoneze, care sunt foarte populare. Unii dintre colegi știau acest lucru și mi-au cerut să le fac portrete. A fost ca o provocare pentru mine. A fost destul de greu la început, pentru că nu aveam nicio cunoștință în acest domeniu”, ne-a spus Mihai Budescu.

A învățat de pe internet și din sfaturi

Mihai a învățat de unul singur să deseneze. „Singurele informații le-am cules de pe internet, tutoriale, iar unele persoane care au văzut că postez desenele pe pagina mea de Facebook mi-au oferit unele sfaturi. Este vorba de persoane care aveau mai multă experiență în desen”.

Lucrează două-trei zile la un portret

IMG_7275

Pentru că încearcă să redea cât mai fidel toate detaliile, timpul în care execută un portret ajunge chiar și la trei zile. „La început lucram 4-5 ore la un portret, iar de când am început să studiez și le realizez mai detaliat, durata de executare se întinde pe două-trei zile. Sunt unele detalii care trebuie lucrate cu răbdare”, ne explică Mihai.

Tânărul primește sume modice pentru lucrările sale, între 15 și 30 de lei. Banii obținuți îi investește în achiziționarea de materiale și, din când în când, mai iese în oraș cu prietenii. „Primii bani pe care i-am câștigat i-am investit în creioane, pentru că am nevoie de materiale de calitate”, ne spune liceanul. În familia sa, tatăl a desenat foarte bine, în timpul școlii, iar fratele mai mare a avut aceeași pasiune.

Primul portret

Primul portret realizat de Mihai Budescu a fost cel al colegului său de clasă Adrian Ciocioman. Acesta l-a încurajat să deseneze în continuare pentru că are un talent remarcabil: „Primul portret l-am primit de majoratul meu. L-am încurajat. Sunt mândru de colegul meu. Are un talent nativ și se dăruiește cu totul lucrărilor pe care le realizează. Pune suflet în ceea ce face”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.