Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Frații Răzvan și Andreea Stoica revin cu seria de promovare a repertoriului baroc în România, prin cel de-al treilea turneu național susținut în compania ansamblului Kamerata Stradivarius. Cei doi muzicieni revin cu un nou program preclasic, un concert de concerte din creația compozitorilor Johann Sebastian Bach și Antonio Vivaldi, care pune în valoare inestimabile lucrări baroce instrumentale cu acompaniament, din păcate un repertoriu puțin cântat astăzi în România, care valorifică și calitățile solistice remarcabile ale fiecăruia dintre cei doi muzicieni.

În „Baroque Tour Op.3” veți regăsi strălucirea sunetului viorii Stradivarius ex-Ernst din 1729 și coerența mereu proaspătă a muzicii baroce, în capodopere compuse pentru vioară și instrumente cu claviaturi de maeștri erei baroce. Magia muzicii va duce publicul într-o călătorie în timp la Köthen, în anii 1721-1723, atunci când Bach își scria concertele pentru vioară, capodopere care extind orizontul potențialului interpretativ al viorii, așa cum cu doar patru ani înainte, în 1717, Vivaldi scria una dintre capodoperele care întruchipează esența esteticii ansamblului muzical baroc, Concertul pentru coarde în Re Major RV 121.

Program:

S. Bach – Concertul pentru vioară și orchestră în Mi Major BWV 1042

J.S.Bach – Concertul pentru vioară și orchestră în la minor BWV 1041

J.S.Bach – Concertul pentru pian și orchestră în re minor BWV 1059R

A.Vivaldi – Concertul pentru coarde în Re Major RV 121

Turneul Național „Baroque Tour Opus 3” începe la Palatul Cultural Sigismund Szana, Timișoara (25 mai) și continuă la Filarmonica Pitești (3 iunie), la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București (11 iunie), în „Auditorium” din Grădina Botanică „Anastasie Fătu” Iași și la Castelul Corvinilor, Hunedoara (2 iulie).

Biletele vor fi disponibile în rețeaua IaBilet.ro. Pentru mai multe informații despre turneu, vă rugăm să vizitați https://gaudiumanimae.ro/

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.