Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Consiliul Județean Alba vă invită joi, 8 iunie 2023, începând cu ora 17.00, la sediul instituție de cultură, unde va avea loc evenimentul de lansare a volumului de poezie semnat de autoarea Raluca Lucia Cîmpean, Cel mai aproapele meu. Prezintă: conferențiar universitar doctor Marcela Ciortea și conferențiar universitar doctor Georgeta Orian, ambele de la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Lectură poezii: Daniela Floroian.

Cu această ocazie, publicul va avea parte de un moment muzical deosebit, oferit chiar de autoare, soprana Raluca Lucia Cîmpean, alături de violonistul Dan Liviu Cernat și pianistul Ovidiu Pârjol.

„Poezia scrisă de Raluca Lucia Cîmpean e deseori într-o poziție-pe-prag, între – spre exemplu – survenirea concretă a cotidianului și dimensiunea căutată, sperată și uneori inevitabilă a lirismului și a spiritualului. E un lirism pe alocuri cu aer conservator, asumat ca atare, pentru că e o poezie scrisă în mod evident mai puțin în funcție de mode și judecăți de critic sau istoric literar, cât dintr-o postură de necesitate existențială. O necesitate aproape fenomenologică, în care fără îndoială se poate intra și, cum ar spune Heidegger, locui. O poezie în care solitudinea pare decisivă și totuși totul se construiește – ca lume – într-o relație cu aproapele, ba chiar cu acest cel mai aproapele meu. O alteritate din care poate stărui ecoul și e destul”, descrie volumul scriitorul Horea Poenar.

Evenimentul de joi, 8 iunie 2023, are loc în cadrul proiectului 3.17 Lansări și prezentări de carte, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.