Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

16904743_1312436938794567_187521261335732721_oAmbasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, a vizitat, ieri dimineață, Biblioteca Județeană „Christian Tell“, pentru a inaugura „Raftul American“ (American Shelf) la Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.
Acțiunea constă într-o donaţie de carte, lucrări de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, lucrări de metodică a predării limbii engleze şi materiale pentru perfecţionarea cunoaşterii limbii engleze. Donaţia făcută de ambasadorul Hans Klemm cuprinde şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite ale Americii, şi va intra în patrimoniul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell“ pentru a sta la dispoziţia profesorilor, elevilor şi a publicului interesat.
„Oferind acest acest dar, constând în cărțile pe care le punem la dispoziție Bibliotecii Județene, sperăm să vă ajutăm în demersul dumnevoastră de a-i încuraja pe cetățeni să citească, să-și dezvolte cunoștințele de limba engleză și să cunoască literatura, istoria și cultura acestei țări. Cred că am făcut astfel de donații către zece biblioteci din întreaga țară și cred că este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face Ambasada Statelor Unite ale Americii, pentru că ne ajută să promovăm în continuare dragostea românilor pentru citit, pentru cărți și istorie și, în același timp, ne permite să avem un contact direct cu cetățenii români“.

Donație importantă pentru Biblioteca Județeană

17021484_1312436828794578_4527735209012474616_n

Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene „Christian Tell“, a precizat că donația primită este deosebit de importantă:  „Am fost onorați să fim parte a acestui proiect pe care Ambasada SUA în România l-a aplicat în mai multe biblioteci din România și vrem să vă mulțumim pentru donația care cuprinde 252 de volume în care am descoperit cu bucurie autori ai literaturii americane clasice, alături de autori contemporani cunoscuți publicului român. Nu putem să nu menționăm cartea de referință pentru istoria americană, dar și un bogat fond de carte pentru studiul limbii engleze”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.