Radu Stochițoiu, tânărul din Gorj care lucrează pentru Google! „Nu știu ce-mi rezervă viitorul, însă încerc să învăț cât mai multe lucruri”

Radu Stochițoiu, tânărul din Gorj care lucrează pentru Google! „Nu știu ce-mi rezervă viitorul, însă încerc să învăț cât mai multe lucruri”

- in Reportaj, Romania civila, Slider
0
776 vizualizari

Și-a dorit să lucreze pentru Google, iar obiectivul său a devenit realitate după finalizarea Facultății de Automatică și Calculatoare din București. Radu Stochițoiu, absolvent al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, a dovedit că perseverența este calitatea care îți oferă succesul. Tânărul din Gorj a finalizat studiile superioare, iar de săptămâna aceasta a plecat în Elveția, unde a fost angajat de Google pe o perioadă de patru luni. Radu a fost pasionat de informatică de când era copil, iar în anii de școală a fost chiar olimpic la această disciplină. Într-un interviu acordat Revistei Cult-ura în urmă cu doi ani, tânărul povestea că iubește și poezia, iar din acest motiv a realizat și un proiect online unde își exprimă sentimentele prin poezii. 

Radu Stochițoiu a participat în trecut și la Google Summer of Code,  un program sponsorizat de Google prin care lucrezi cu unul sau mai mulți mentori la un proiect al unui software open-source.

„Foarte amuzant acum, nu neapărat atunci, e faptul că și acum doi ani trecusem interviurile tehnice pentru a fi intern, însă nu mi-au găsit proiect, probabil pentru că eram încă prea mic, în anul al doilea de facultate. Practic, eu am căutat această oportunitate, nu a apărut singură, aplicând pentru un post de Software Engineering Intern. De atunci am participat la Google Summer of Code în vara din 2016, iar în vara trecută, în 2017, am făcut un internship la Bloomberg în Londra unde am primit premiul de «Cel mai bun intern în departamentul de inginerie». Experiența a fost uimitoare și încă le sunt recunoscător pentru cât de frumoasă a fost vara trecută. Am știut mereu că o să lucrez și la Google. Nu știu ce-mi rezervă viitorul, însă încerc să învăț cât mai multe și să îi ajut cu tot ce pot. Din păcate, nu pot dezvălui prea multe din munca mea. În principiu, o să lucrez la un proiect intern Google și o să încerc să mă folosesc cât mai mult de ce am învățat în cei patru ani de facultate, acum că am terminat-o (…) Sunt deja în Elvetia. Am început munca ieri (n.red -luni). All good so far. ”, a spus Radu Stochițoiu pentru Revista Cult-ura.

Radu știe să combine creativitatea cu rigurozitatea, astfel că de-a lungul anilor în care a învățat să fie inginer IT și-a dezvoltat și latura sensibilă, motiv pentru care deseori a scris poezii pe care le-a publicat pe o pagină realizată de el. În ultima perioadă nu și-a mai așternut gândurile atât de des, însă poezia rămâne o mare pasiune pentru tânărul din Gorj. „Despre Meyeway… simt multe, spun puține. Nu am mai avut deloc timp în ultimele luni să scriu, dar poezia are mereu un loc în coltul minții mele. Consider că sunt norocos să iubesc arta și inginieria în același timp”, mai spune Radu Stochițoiu.

Chiar dacă lumea în care a intrat este fascinantă pentru orice tânăr, Radu cunoaște importanța educației, astfel că vrea să se întoarcă în țară după cele patru luni la google pentru a urma studiile de master. „Trebuie să mă întorc pentru master fiindcă vreau să mai «chiulesc» vreo doi ani de la viață, să mai fiu student, dar probabil voi face un internship și vara următoare. Doar pe patru luni este, e un stagiu. Practic, aș putea să vin și fulltime, dar am ales să stau doar vara și apoi să mă întorc în Romania pentru doi ani de master”, a conchis Radu Stochițoiu.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.