Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

cuminteniaProprietarii celebrei sculpturi „Cuminţenia Pământului” vor cât mai curând un răspuns concret din partea statului român cu privire la achiziționarea operei realizate de Constantin Brâncuși. 

Avocatul proprietarilor capodoperei a declarat că muzeul a refuzat comodatul de șase luni, preferând să semneze unul pentru o lună. Grabowski a precizat că în perioada următoare așteaptă un răspuns legat de soarta sculpturii lui Brâncuşi. „ Noi am vrut să semnăm cu MNAR un contract de comodat pe şase luni, însă muzeul a refuzat, preferând să semneze până la 31 decembrie. Acum, el s-a prelungit cu încă o lună. Probabil, aşteaptă decizia ministrului”, a mai spus Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor. În prezent, sculptura se află la Muzeul Național de Artă al României.

Statul român și-a exprimat intenția de a-şi exercita dreptul de preempţiune în martie 2015, iar proprietarii vor să știe dacă se mai dorește achiziționarea operei sau nu.  „Legea spune că, pentru o licitaţie publică statul are dreptul de preempţiune. I se comunică suma şi decide dacă acceptă. Dacă nu, ea poate fi vândută la licitaţie”, a mai declarat avocatul.

Opera „Cuminţenia Pământului”, realizată de sculptorul Constantin Brâncuşi, a fost evaluată, în toamna anului 2014, la 20 de milioane de euro.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.