Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Expoziția de prezentare a județului Cluj a fost vernisată marți, 17 aprilie, la Muzeul Județean de Istorie Târgu Jiu. Lucrările prezintă diferite locuri cunoscute și mai puțin cunoscute din județul Cluj.

Lucrările expuse pe simezele Muzeului Județean de Istorie sunt realizate de foști și actuali cursanți și Școlii Populare de Artă „Tudor Jarda“ din Cluj-Napoca în taberele de creație din perioada 2009-2017. Expoziția constă în prezentarea, într-un mod special, a unor obiective istorice, arhitecturale și turistice din județul Cluj, cum ar fi: „Complexul Muzeal „Octavian Goga“ – Ciucea, Castelul Banffy de la Bonțida, Biserica din lemn de la Nicula, Complexul arhitectural de la Tăușeni, Cetatea Dăbâca, Crișul Repede, lacul Tarnița, cascada „Vălul Miresei“ din Răchițele, Catedrala Armeano-Catolică„Sfânta Treime“ din Gherla, Cheile Turzii, lacul „Laguna Albastră“, Salina Turda sau mormântul lui Mihai Viteazul. Expoziția va fi deschisă până pe data de 7 mai.

Lecție de marketing turistic

La vernisajul expoziției a fost prezent și Vasile Corpodean, managerul Școlii de Arte Cluj-Napoca, care a spus că lucrările au fost realizate în cadrul unei tabere de creație care s-a desfășurat pe parcursul a opt ani: „Expoziția este un rezultat al mai multor tabere de creație inițiate în anul 2008. Această tabăra s-a desfășurat în mai multe zone din județul Cluj și am reușit anul trecut să o finalizăm. Este o selecție de lucrări.

Mesajul lor nu este neapărat unul artistic. Nu sunt cele mai reușit lucrări de pe fața județului, dar au un lucru important: noi ne-am pregătit pentru Centenar și am vrut să face cunoscut județul nostru. Cei care au realizat lucrările nu sunt neapărat clujeni pentru că la Școala Populară de Arte vin cursanți din din toate regiunile Transilvaniei.

Lucrările acestea vor face obiectul unei expoziții itinerante în România. Periplul acestei expoziții l-am început la Reșița, continuă acum la Târgu Jiu, la Școală Populară de Arte Gorj, instituție cu care avem relații de excepție, fundamentate în timp și care capătă o amploare crescândă de la un  an la altul. Sperăm ca publicul gorjean, bun cunoscător de artă, să savureze aceste lucrări și apoi, pornind de la acestea – de ce nu? – să vină și să viziteze județul pentru a-i admira frumusețile.

Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, a apreciat modul în care arta este folosită ca mijloc de promovare: „Mă bucur nespus de mult că la Târgu Jiu poposește nu doar artă, dar și o lecție de marketing turistic, pentru că nu faceți altceva decât a arăta lumii ce poate vedea vizitând frumosul județ Cluj. Cred că este un proiect la care trebuie să ne gândim și noi“.

Expoziția s-a desfășurat în colaborare cu Școala Populară de Artă Gorj.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.