Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

În cinstea zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, elevii  si profesorii de la Colegiul Tehnic “General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, în parteneriat cu Centrul Național de Informare și Promovare  a Turismului  „Constantin Brâncuși” și Asociația „Victoria Internațional”, au desfașurat o activitate de promovare a județului Gorj. 

Turismul reprezintă pentru orice ţară a lumii o componentă de primă importanţă a vieţii economice şi sociale, o chintesenţă a optimismului economic şi social. Analiştii economici ai Organizaţiei Mondiale a Turismului consideră turismul ca fiind “cea mai importantă industrie a viitorului”. Turismul evoluează sub impactul refacerilor civilizaţiei contemporane, dinamica sa integrându-se procesului general de dezvoltare.

De asemenea, prin caracterul său de masă şi conţinutul complex, turismul antrenează un vast potenţial material şi uman cu implicaţii importante asupra evoluţiei economiei şi societăţii, precum şi asupra relaţiilor internaţionale. Nu trebuie uitat aici caracterul educativ pe care turismul îl are pe plan social, având ca efect ridicarea nivelului de instruire, cultură si civilizaţie al persoanelor implicate. Toate națiunile lumii își promovează țara, locul natal, cultura și istoria, trecutul și prezentul. Viitorul este rezervat celor tineri, aceștia au posibilitatea să schimbe prezentul într-un viitor măreț, respectându-și trecutul și rădăcinile. Gorjul este unul  din cele mai pitorești județe ale României, are o istorie și o cultură bine conturate în timp.  Activitatea a grupat o serie de lucrări ale elevilor și profesorilor  despre semnificația zilei de 1 Decembrie, despre eroii Gorjului implicați în realizarea Marii Uniri, despre obiectivele turistice din județul Gorj. Au participat elevi de la Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, cadre didactice: Carmen Dănăricu, Manuela Săvulescu, Elena Crăc, Carmen Vulpe, Irina Dan, Lavinia Rada, Ion Făgaș, Valentin Stroie, Inspectoratul Județean Gorj, reprezentat de doamna inspector Melania Popescu și Primăria Tg-Jiu, reprezentată de domnul viceprimar Adrian Tudor.   Mulțumim tuturor pentru implicare!

Profesor Carmen Vulpe, director adjunct al Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu (autor)             

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.