Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Proiectul «Unde verde nu e, nimic nu e», derulat de către elevii și profesorii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, se apropie de final prin publicarea revistei „Verde Vertical“.

concurs 2

Zilele trecute a avut loc analizarea materialelor care au participat la concursul de creaţie literară «Poezie cu formă fixă» în vederea publicării în revista „Verde Vertical“, produsul final al proiectului. „Am elaborat acest material pornind de la proiectul ecologic «Unde verde nu e, nimic nu e» . Gunoaiele nu sunt întotdeauna ce credem noi că sunt. Recuperând, reutilizând, reciclând, ajungem să constatăm că această practică sănătoasă, în mediul în care trăim, trebuie implementată şi în maniera în care gândim. Suntem interconectaţi în sisteme complexe, care trebuie să lupte pentru păstrarea sănătăţii fizice, psihice şi mentale. O minte sănătoasă nu se poate menţine şi dezvolta decât într-un corp sănătos. Iar corpul sănătos are nevoie de un mediu sănătos. Am ales pentru acest concurs de creaţie literară «Poezie cu formă fixă», specia «epigramă», deoarece este cea mai elaborată formă de prelucrare a umorului, iar umorul este potenţat prin traducerea din limba de origine într-o limbă străină”, a spus profesoara Rodica Calotă. Proiectul « Unde verde nu e, nimic nu e » se desfășoară în cadrul Programului « Spaţii verzi », finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat în colaborare cu MOL, România

Premii pentru elevi

Zece elevi care au participat la concursul „Poezie cu formă fixă au obținut note între 9,50 și 10 și au câștigat premiul I, iar 50 de elevi au note între 9,00 și 9,50 și au obținut locul II. „Apărând natura, protejăm omul. Acesta este demersul pe care îl propunem elevilor prin intermediul concursului de creaţie literară ,,Poezie cu formă fixă”, în scopul conştientizării problemelor acute de mediu, prin folosirea noilor tehnologii care le-au modificat viaţa socială”, a spus Gabriela Burtea-Protesoiu, profesor.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.