Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Asociația pentru Democrație Educație Respect a organizat în perioada 01.07 – 30.10.2022 proiectul Superman e printre noi!finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Scopul proiectului a fost de a capacita tinerii în a se implica în prevenirea și combaterea fenomenelor de alienare, bullying și manipulare.

Principalele obiective urmărite prin implementarea proiectului au fost: creșterea gradului de conștientizare a efectelor nocive ale bullying-ului; prevenirea și combaterea bullying-ului.

Beneficiarii direcți ai proiectului au fost peste 430 elevi și 20 cadre didactice de la școli din județul Gorj.

În perioada 01 iunie – 30 octombrie 2022, au avut loc următoarele activități destinate grupului țintă:
  1. Seminarul interactiv “Eroul dintre noi!” în cadrul căruia voluntari, elevi la Liceul de Arte din Târgu-Jiu au jucat o scenetă de teatru care a exemplificat aspecte de bullying și a evidențiat impactul negativ asupra individului și comunității din care face parte. De asemenea, elevii au primi mape personalizate conținând pliante informative, pixuri și diverse produse alimentare.

Cele 11 seminare interactive au fost desfășurate în sălile de clasă ale următoarelor școli din Gorj: Școala Gimnazială Drăgutești, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu din Târgu-Jiu, Colegiul Național Spiru Haret din Târgu-Jiu, Școala Gimnazială Alexandru Ștefulescu din Târgu-Jiu, Școala Gimnazială Constantin Săvoiu din Târgu Jiu, Școala Gimnazială din Târgu Cărbunești. Liceul Tehnologic din Tismana, Liceul Constantin Brâncusi din Peștisani.

  1. Elaborarea și distribuirea filmului educațional „Superman e printre noi!” în cadrul seminarelor interactive, în mediul online și pe televiziunile locale.    

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultura. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Alte informaţii relevante sunt disponibile pe pagina Facebook a  Asociației pentru Democratie Educatie Respect în secțiunea Evenimente:  https://www.facebook.com/ADERTarguJiu
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.