Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Mai multe unități școlare din municipiul Târgu-Jiu au încheiat un protocol de colaborare cu Asociația Mediatorilor Ultrasilvam și Yves Rocher, care are ca principal scop promovarea educației de calitate pentru toți elevii, inclusiv pentru cei cu dificultăți de învățare sau cei din medii defavorizate. Grație acestui protocol, miercuri a avut loc o acțiune de plantare de flori. Mai mulți elevi, alături de profesorii lor și de mediatori au plantat cu bucurie flori pe Axa Brâncuși din Târgu-Jiu.

Activitatea de miercuri a fost denumită „Medierea înflorește…” , și a fost prima dintr-un lung șir de activități care vor urma. Toate activitățile se vor desfășura grație unui protocol de colaborare intitulat „Copilărie în …oglindă”, proiect educațional în care sunt implicate trei școli: Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu”, Școala Gimnazială „Voievod Litovoi” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu-Jiu. Parteneri în acest proiect sunt Primăria Târgu-Jiu, Asociația Mediatorilor Ultrasilvam și Yves Rocher. „Protocolul încheiat între instituțiile partenere în vederea realizării de activități individuale și comune, activități care urmăresc promovarea educației de calitate, inclusiv pentru elevii cu CES, alte dificultăţi de învăţare, elevi talentați, capabili de performanţe, elevi cu dificultăți de învățare integraţi în învăţământul de masă, cu CES din învăţământul special sau învăţământul de masă, elevi aparţinând grupurilor din medii dezavantajate, vulnerabile şi supuse excluziunii, copii aflaţi în risc de abandon şcolar, elevi romi. Prin acțiunile propuse ne dorim sa promovăm o educație de calitate, să facem și 《școală altfel》, dorim să creștem implicarea personalului didactic în viața socială. De asemenea, ne dorim să creăm un spațiu optim educării copiilor și tinerilor în spiritul toleranței și înțelegerii reciproce având ca efect diminuarea fenomenului violenței în școli și creșterea culturii dialogului în mediul școlar”, a spus Mirela Tacliciu, profesor la Centrul de Educație Incluzivă și mediator.

 

Aceasta a mai spus că pe data de 7 mai 2015, mai mulți mediatori din Târgu-Jiu au plantat pe Axa Brâncuși un arbust ornamental, în cadrul proiectului național „Medierea prinde rădăcini”. „Astăzi, ca o continuare a ideii de atunci, elevii implicați în proiect, sub coordonarea directă a doamnelor profesor Oproiu Luminița, Marcu Liana și a mea, Tacliciu Mirela, au plantat flori în aceeași zonă, sub sloganul 《Medierea înflorește》. Florile au fost donate de Clubul Yves Rocher. A fost o zi frumoasă!”, a mai adăugat Mirela Tacliciu.

 

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.