Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Primăria Polovragi, Căminul Cultural „Artur Bădița” și Școala Gimnazială Nr. 1 Polovragi organizează în perioada 17-29 noiembrie un proiect educațional cu titlul „1 Decembrie Ziua Națională a României”.

Obiectivele proiectului sunt: îmbogățirea cunoștințelor despre istorie, geografie, religie care definesc portretul spiritual al poporului român, dar și stimularea dorinței de cunoaștere a realizărilor strămoșilor noștri și mândria față de trecutul istoric al acestor meleaguri și oameni.

Profesorii care vor participa la acest proiect vor realiza împreună cu elevii de la școală un program artistic dedicat zilei de 1 Decembrie, la Căminul Cultural din Polovragi în data de 17 noiembrie 2022.

„Țara nu se servește cu declarații de dragoste, ci cu muncă  cinstită și, la nevoie, cu jertfă” – Mihail Sadoveanu

În perioada 17-29 noiembrie 2022 vor fi organizate concursuri de intonare a unor poezii și cântece dedicate zilei  de 1 Decembrie, dar și alte activități în care principalele teme sunt: limba română, poporul român, strămoșii noștri, obiceiurile și tradițiile strămoșești, istoria și eroii noștri.

Coordonatorii proiectului vor ca elevii să afle mai multe amănunte despre personalitățile pe care le-a dat  acest popor de la începuturile sale și până azi, dar și să fie mândri că sunt descendenții unor oameni curajoși și iubitori de neam și țară.

Disciplinele implicate în proiect sunt: educație muzicală, istorie, limba și literatura română și educație socială.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.