Programul „Work&Travel“, prezentat studențiilor gorjeni. „Este visul meu din copilărie“

Programul „Work&Travel“, prezentat studențiilor gorjeni. „Este visul meu din copilărie“

- in Ştiri locale
392
0

Programul „Work & Travel” a fost prezentat studenților din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, care s-au arătat interesați să plece și să lucreze în Statele Unite ale Americii pe perioada vacanței de vară. 

Andrei Balaita, director regional pe zona Olteniei al Asociației American Experience, prin care studenții român ajung în SUA, le-a explicat studenților ce trebuie să facă pentru a putea să plece în SUA, unde pot lucra timp de trei luni și jumătate : „E nevoie să știți engleză la nivel conversațional. Perioada în care acest program se desfășoară în România este 15 iunie – 30 septembrie. Trei luni și jumătate în care puteți lucra în Statele Unite ale Americii, urmând ca de la 30 septembrie la 30 octombrie să puteți călători. American Experience a apărut în România în anul 2002 și de atunci a trimis în SUA 25.000 de studenți pe perioada verii. America te schimbă foarte mult, prin felul lor de a trăi, cultura lor față de muncă. Trebuie să-și aducă o serie de documente și trebuie să susțină un interviu cu un angajator. Jobul și documentele sunt asigurate din țară. Pentru a obține viza e nevoie să mergeți la un interviu la Ambasada Americii“.

O bancă le oferă studenților credite pentru a putea pleca în SUA

Studenții trebuie să aibă o anumită sumă de bani atunci când pleacă în SUA pentru a-și putea asigura cheltuielile de transport și necesare pentru primele săptămâni. O bancă din România îi ajută pe studenți cu un credit special pentru acest program, pentru a asigura costurile legate de transport și cazare în prima parte a deplasării. „Pentru prima săptămâna e nevoie să aveți bani la voi pentru a vă achita chiria, să vă plătiți mâncarea sau să vă luați o bicicletă, pentru că acolo toată lumea merge pe bicicletă”, a mai precizat Andrei Balaita. Acesta a spus că la acest program se pot înscrie toți studenții, masteranzii sau doctoranzii care sunt înscriși la cursuri la zi și la o facultate acreditată.  „T”, le-mai spus Andrei Balaita studenților gorjeni. Acesta a participat la trei programe de acest fel: „Pentru mine a fost cea mai tare experiență. Am fost de trei ori și mă mai duc ca să-i ajut pe studenții de acolo. E casa mea departe de casă. Acolo e destul de simplu. Ai, de obicei, un job în domeniul Horeca. Ești înconjurat de oameni de vârsta ta, din toată lumea”.

„Am vrut să plec din primul an de facultate”

Teodor Tăpuș, de 20 de ani, student, spune că plecarea în SUA este visul său din copilărie. El a primit, deja, un job și urmează să înceapă lucrul la jumătatea lunii iunie a anului viitor: „Este visul meu din copilărie să plec în Statele Unite ale Americii de când am văzut primul film. Am vrut să plec din primul an de facultate, dar am avut un trac, pentru că era problema de bani. Am ajuns în anul III și am decis să plec. Am nevoie de 3.000 de dolari ca să plec și o să fac un împrumut. Pe data de 15 iunie, anul viitor, o să încep munca acolo. Este vorba de un post de debarasator”.

Lăsați un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.