Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

laurian-stanchescu-1Scriitorul Laurian Stănchescu marchează „Ziua Națională Brâncuși” la Târgu Jiu. Evenimentul se desfășoară pe 19 februarie, începând cu ora 18:00, moment în care gorjenii sunt așteptați la Masa Tăcerii și Poarta Sărutului. Va avea loc „CERCUL INTERNAȚIONAL BRÂNCUȘI”, vor fi aprinse candele în memoria eroilor și a Titanului de la Hobița, iar apoi se va derula un moment inedit – o procesiune cu făclii purtate de fete și băieți în costume populare. 

De asemenea, în cadrul manifestărilor care se vor derula, Laurian Stănchescu, președintele  Fundației „Ideea Contemporană”, va oferi „Distincții Culturale Constantin Brâncuși”.„Pe 19 Februarie vom aprinde Calea Eroilor cu nenumărate candele pentru memoria Eroilor gorjeni și a românului universal, Brâncuși! Masa Tăcerii, Poarta brancusi-constantin-1Sărutului și Coloana Infinită vor pluti în lumina candelelor și a românismului nostru. Urmează o procesiune cu făclii purtate de fete și băieți în costume populare, Fanfara Militară intonând în pas de marș un Imn inedit dedicat Titanului din Hobița, autorul este domnul general, Croitoru Ionel. Ne vom opri la Biserica Sfinții Apostoli, se aduce o Înălțare Eroilor Gorjului și lui Brâncuși, apoi continuăm drumul spre Coloana Infinită. Acolo formăm «Cercul Internațional Brâncuși», este din candele și făclii și simbolizează perfecțiunea creației sale. Vom vorbi despre viața și opera artistului gorjean și se vor oferi «Distincții Culturale Constantin Brâncuși»”, a precizat Laurian Stănchescu, președinte Fundația „Ideea Contemporană”.

Ziua de 19 februarie a fost declarată  sărbătoare naţională, potrivit unui act normativ publicat în anul 2015. În această zi se sărbătoreşte anual ziua naşterii sculptorului gorjean Constantin Brâncuşi.
Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.