Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

img_1044Primii români care au sărbătorit Revelionul și intrarea în noul an au fost persoanele cu dizabilități de la Centrul de zi „Christian“ din municipiul Târgu Jiu. Aproximativ o sută de persoane cu handicap au petrecut, miercuri seara, Anul Nou.

Petrecerea a avut loc la Centrul de zi „Christian“. Muzica a fost asigurată de cunoscuții artiști Bacio, Cristina Olteanu, profesor de la Școala Populară de Artă Târgu Jiu, și Robert Gavrilescu cântărețul și instrumentistul aflat în scaunul cu rotile. Persoanele cu dizabilități și toți invitații au marcat împreună trecerea într-un nou an, au dansat și au jucat hore și sârbe. „Petrecem pentru prima dată Revelionul împreună. Frecventez centrul de când s-a deschis. Mă simt bine aici și uit de toate problemele, de toate reacțiile adverse de la medicamente“, a spus Sorin Floarea. Levente Kiss spune că se simte ca într-o familie: „Ne simțim ca într-o familie. Fiecare are problemele specifice, dar aici nu ne mai rușinăm de defectele pe care le avem. Sunt beneficiarul acestui centru de aproximativ patru ani“

Bacio, un prieten al persoanelor cu dizabilități

Bacio este un partener mai vechi al evenimentelor desfășurate în beneficiul persoanelor cu dizabilități. Cunoscutul cântăreț a spus că vine de fiecare dată cu mare plăcere să-i încânte pe cei care au probleme de sănătate: „Îmi face plăcere să mă aflu lângă ei, pentru că sunt oameni prietenoși, au un suflet mare și au nevoie de multă dragoste și dăruiesc multă dragoste. Chiar îmi face plăcere să vin și tot timpul sunt emoționat, pentru că mă primesc cu mare căldură și tot timpul le ofer această căldură. Ne cunoaștem și suntem, deja, prieteni. La cineva am cântat la nuntă piesa «Ce seară minunată» și m-a rugat s-o cânt și aici“.

img_1050

Este pentru prima dată când se organizează Revelionul la Centrul „Christian“, iar evenimentul a fost un succes. „Este primul Revelion pe care îl organizăm la Centrul „Christian“, după patru ani de când funcționăm în această clădire. Toate persoanele care participă se simt foarte bine. Este o seară minunată, este lumea noastră, lumea lui «Christian». Bacio este alături de noi de zece ani, iar în această seară ne încântă și Cristina Olteanu. Robert Gavrilescu este colegul nostru și întotdeauna ne susține“, a spus Mircea Andrei, președintele Asociației Persoanelor cu Handicap din Oltenia.

Distribuie:

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.