Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul „Joc și cântec în Ardeal”, de la Târgu-Mureș, a fost organizat de Asociația Culturală „Friends Forever” Târgu-Mureș în parteneriat cu Ansamblul Artistic Profesionist Mureșul, dar și cu sprijinul Consiliului Județean. Ediția de anul acesta a fost una deosebită, căci au fost invitați să participe cei mai buni concurenți din câteva județe, dar și cele mai bune grupuri. Gorjul a fost reprezentat cu succes, ca de fiecare dată, de Adelina Tomulescu, talentata tânără din Rovinari, pregătită de Emilia Drăgotoiu-Nanu.

 

Interpreta Adelina Tomulescu, pregătită de Emilia Drăgotoiu-Nanu, a fost invitată să participe la Festivalul „Joc și cântec în Ardeal” unde a câștigat premiul I la Secțiunea soliști vocali și un premiu special din partea juriului, care a fost încântat de frumosul și autenticul costum popular purtat de gorjeancă! Ștefania Pârlea din Sighișoara a câștigat Trofeul festivalului. Solista a reprezentat cu brio de-a lungul timpului zona folclorică a Mureșului și a obținut premii de la festivalurile pe a căror scenă a urcat. „Am cântat doina <Și băgai cu cucu-n plug> și hora <Mă bătea vântul aseară>. Am fost felicitată de juriu nu doar pentru voce, interpretare sau prezența scenică, ci și pentru costumul meu frumos gorjenesc. Deși am foarte multe costume populare, pe acesta îl aleg de fiecare dată când merg la un concurs, deoarece îmi poartă noroc. În momentul în care am urcat pe scenă, am fost cuprinsă de emoții, dar asta nu m-a împiedicat să arăt publicului și juriului talentul meu și mândria de a duce mai departe cântecele gorjenești. M-am simțit extraordinar de bine! Scena, pentru mine,  nu reprezintă doar un loc obișnuit unde se cântă sau se dansează, pentru mine reprezintă mult mai mult decât aceste lucruri! Este locul unde îmi pot exprima toate gândurile și sentimentele prin cântece, prin trăiri fata de public. Vreau să îi mulțumesc doamnei profesor Emilia Drăgotoiu-Nanu, pentru tot ceea ce ne învață! Pentru mine, doamna este mai mult decât un cadru didactic. Cu aceste reușite noi putem să o facem mândră, mereu ne întoarcem acasă cu premii frumoase. Totodată, mulțumesc organizatorilor și juriului pentru încredere”, a spus Adelina Tomulescu.

Interpreta Adelina Tomulescu, din Rovinari, este unul dintre tinerii gorjeni care pot fi dați ca exemplu: talentată, muncitoare, frumoasă și apreciată de public. Adolescenta în vârstă de aproape 18 ani (pe 29 septembrie va deveni majoră n.red.) este elevă la Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din orașul Rovinari. De mai bine de zece ani, interpreta este pregătită de cunoscuta și îndrăgita cântăreață de muzică populară Emilia Drăgotoiu-Nanu, cea care îi dă mereu sfaturi Adelinei și o încurajează.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.