Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Zilele trecute a avut loc o nouă ediție a concursului internațional de muzică ușoară și muzică populară pentru copii „Cântecele copiilor” de la Drobeta Turnu-Severin. Anul acesta, mai mulți elevi pregătiți de cunoscuta interpretă Emilia Drăgotoiu-Nanu au obținut importante premii. De exemplu, Alexandru Vizitiu din Rovinari a obținut premiul II la categoria de vârstă 8-10 ani.

Cea de a V-a ediție a concursului internațional de muzică ușoară și muzică populară pentru copii „Cântecele copiilor” a avut loc pe 3 iunie, la Drobeta Turnu-Severin. La această competiție au concurat mai mulți elevi talentați, care sunt pregătiți de interpreta Emilia Drăgotoiu-Nanu, majoritatea revenind acasă cu premii și diplome. Astfel, Alexandru Vizitiu, 10 ani, a obținut premiul II la categoria sa de vârstă, Cătălina Avramescu – premiul II, Ștefania Jianu – premiul III, Anelis Cârpici a primit mențiune. A mai participat și elevul Alexian Bană. Alexandru Vizitiu a mai participat și la festivalul „Flori de Munte” de la Vulcan, unde a primit diplomă de participare și unde rovinăreanca talentată Bianca Mitrică, tot elevă a Emiliei Drăgotoiu-Nanu, a obținut locul III. „Festivalul de la Drobeta Turnu-Severin își propune descoperirea, sprijinirea și promovarea micilor interpreți de muzică, stimularea  creativității, a  spiritului  de  competiție, autodepășire și îndrumare spre valorile  muzicale  ale  copiilor și tinerilor. Juriul concursului internațional «Cântecele Copiilor» a fost format din compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, ziarişti, profesori de specialitate. Toți interpreții au cântat live”, au transmis organizatorii.

Cine este Alexandru Vizitiu

În vârstă  de 10 ani, Alexandru Vizitiu are la activ numeroase participări la concursuri de folclor, de unde, de cele mai multe ori, s-a întors cu premii. De mai bine de patru ani și jumătate, Alexandru face cursuri de canto popular cu Emilia Drăgotoiu-Nanu, la Clubul Elevilor din Rovinari, fiind un copil talentat și ambițios. Pe scenă încă mai are emoții, dar promite să învețe să le depășească, mai ales pentru că își dorește să ajungă un cunoscut interpret de muzică populară! Idolul său este Gheorghe Roșoga și, la fel ca marele interpret, Alexandru Vizitiu vrea să ajungă atât polițist, cât și solist de muzică populară. De-a lungul anilor, Alexandru a participat la multe concursuri și festivaluri și a câștigat premii la: „Fii star în țara ta”- premiul II în 2016, „Sofia Drăghici”, Căpreni – premiu special în 2016, „Rapsodia munților”- premiul II tot anul trecut. Vara aceasta, elevul va mai participa la alte competiții, de unde speră să se întoarcă cu premii. „Alexandru este elev în clasa a IV-a la Liceul Tehnologic Roșia Jiu din comuna Fărcășești și învață foarte bine. Face canto popular de când avea cinci ani și jumătate și mereu a făcut cu doamna Nanu, care le este ca o mamă tuturor copiilor pe care îi învață. Deși este destul de mic, Ali își dorește să ajungă polițist și interpret cunoscut, la fel ca modelul său, Gheorghe Roșoga! Este un copil puțin mai timid, dar este ambițios și talentat și muncește foarte mult! Iubește muzica și portul popular. De sărbători, la Căpreni, la noi la țară, merge și la biserică și cântă alături de corul de acolo”, a spus Maria Vizitiu, mama micuțului talentat. Face parte dintr-o familie de oameni muncitori, modești, iar părinții săi fac tot posibilul ca celor doi copii-lui Alexandru și surorii sale mai mari-să nu le lipsească nimic.

Realizările copiilor sunt cea mai mare și pură bucurie pentru cei doi părinți! Felicitări și mult succes talentatului solist!

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.