Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Cei mai valoroşi interpreţi de muzică populară au fost premiaţi la Festivalul Concurs al Cântecului popular oltenesc „Maria Apostol”, ediţia a-IX-a, organizat la Runcu. Pe scena festivalului ce a avut loc de Sfânta Maria Mică au urcat zeci de tineri talentați!

Concursul a fost organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Consiliul Local şi Primăria Runcu, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu. La secţiunea 7-14 ani, premiul I în valoare de 800 lei oferit de Consiliul Local şi Primăria Runcu – a fost câștigat de Medeleanu Maria din Târgu Jiu şi de Ungureanu Denisa din Motru. Premiul II, în valoare de 600 lei, a fost oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj tinerelor Bălan Mihaela din Rovinari şi Mitran Melinda din Rovinari. Premiul III, în valoare de 400 lei, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a ajuns la Cabal Denisa din Rovinari şi la Borş Carlos din Rovinari. S-au oferit și două menţiuni de către Şcoala Populară de Artă în valoare de 200 lei fiecare, acestea fiind câștigate de Stana Elena din Târgu Jiu şi de Gheorghiţoaia Ana Maria din Rovinari. La secţiunea 15-35 ani, premiul I, în valoare de 1.200 lei, oferit de Consiliul Local şi Primăria Runcu  a ajuns la Pociovălişteanu Adrian din Berleşti şi Ştefania Boian din Târgu Cărbuneşti. Premiul II, în valoare de 1.000 lei, oferit de Consiliul Judeţean Gorj prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj-Ghiţă Bianca din Arcani şi Săpunaru Manea Bianca din Băleşti. Premiul III, în valoarea de 800 lei, oferit de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj-a fost câștigat de Stoichin Nicoliţa din Târgu Jiu şi Tomulescu Maria din Rovinari. Menţiunea în valoare de 300 lei, oferită de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, a fost câștigată de Serafim Adnana din Şomăneşti.

Festivalul, organizat la Runcu, îşi propune în fiecare an să contribuie la descoperirea şi promovarea celor mai valoroşi interpreţi de muzică populară, la stimularea interesului publicului pentru receptarea creaţilor folclorice autentice, la valorificarea comorilor cântecului popular oltenesc.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.