Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Duminică, 1 mai, de la ora 20.00, Teatrul Masca invită pe bucureșteni la cea de a doua premieră a stagiunii outdoor „O CRIMĂ PERFECTĂ (Îngerii de la Văcărești)”. Reprezentația va avea loc pe Calea Victoriei, în zona Muzeului Național de Istorie, în cadrul proiectului ,,Străzi deschise – București, Promenadă urbană 2022”, inițiat de Primăria Municipiului București. Spectacolul este oferit gratuit bucureștenilor.

O crimă perfectă (Îngerii de la Văcărești)” este un spectacol de teatru documentar despre un fapt din istoria recentă a României, dezvăluind agresiunea barbară a Prostiei fudule ajunse vremelnic în fruntea Țării împotriva valorilor profunde ale neamului românesc.

Spectacolul, bazat pe documente din epocă și pe memoriile celor implicați în derularea evenimentelor, aduce în fața spectatorilor contemporani istoria tragică și inutilă a distrugerii celei mai mari mănăstiri ortodoxe din Europa de Sud-Est, întâmplată în ultimii ani ai regimului comunist.

„Aflată sub semnul blestemului, Mănăstirea nu a putut să i se sutragă, dovadă că oamenii sunt responsabili pentru alegerile lor.”

„Aflată sub semnul blestemului, Mănăstirea nu a putut să i se sutragă, dovadă că oamenii sunt responsabili pentru alegerile lor. Nicolae Mavrocordat a închinat mănăstirea Ierusalimului, ceea ce a scos-o cumva din legiuirea Bisericii Ortodoxe Române (de aici și neimplicarea Partiarhului Iustin Marina, justificată, nu și morală). A fost construită pe pământurile răpite de Mavrocordat boierilor pe care i-a omorât pentru trădare, așa că este de crezut că nu puține au fost blestemele cu care s-a confruntat. Zidurile, ca și pictura, aveau să se transforme în pulbere, așa cum probabil au vorbit blestemele la care mă gândesc.

Astăzi, peste amintirea Mănăstirii Văcărești, cea mai mare ctitorie a unui domnitor român în întreaga ortodoxie a Europei de Est, avem simbolul libertății și demnității pe care, ca români, le merităm din plin: acolo, pe acel loc sacru, pe acea rană deschisă a sufletului românesc s-a construit un mall!”, a precizta Mihai Mălaimare

Din distribuția piesei fac parte actorii Arhitectul – Sorin Dinculescu, Henriette Delavrancea Gibory – Anamaria Pîslaru, Tânăra – Bianca Temneanu, Tânărul – Petru Marginean, Maica Domnului – Dora Iftode, Arhanghelul Haniel – Alina Crăiță, Arhanghelul Uriel – Laura Dumitrașcu, Arhanghelul Azrael – Cristina Panait, Arhanghelul Ramiel – Daciana Voinescu, Îngerul păzitor Eyael – Delia Tărcăoanu și Arhanghelul Metatron – Valentin Mihalache.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.