Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 

Premiile filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România au fost acordate loc joi seară, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, unde a fost vernisată și ultima expoziție din acest an. Printre cei premiați s-a numărat și poetul Luis Popa, pentru că sprijină prin intermediul publicației „Cultura“ actul artistic.

Artistul Plastic Valer Neag a primit distincția pentru expoziția de la Muzeul Județean de Artă. Adrian Bâlea, membru UAP Târgu Jiu, a fost premiat pentru sprijinul acordat manifestărilor artistice. Artistul Cătălin Negrea a fost și el premiat pentru activitatea din acest an.

Cunoscutul artist platic Mihai Țopescu a fost premiat pentru că a avut cea mai mare vizibilitate națională și internațională în anul 2017.

Costel Mitruț, Constantin Pănescu și Dumitru Cinciulescu au primit diplome de „prieten al artelor“. Luis Popa a primit „Diplomă de merit“, pentru faptul că a sprijinit prin publicația pe care o conduce, Revista Cult-ura, manifestările artistice, dar și pe artiștii plastici.

„Mă bucur că ne prinde finalul de an împreună și pot să vă transmit mulțumirile Primăriei Târgu Jiu pentru anul care este pe cale să se încheie, pentru că a fost un an plin de manifestări și inițiative venite din partea dumneavoastră. Sper ca anul 2018 să ne găsească mai puțin dezbinați, mai înțelegători pentru că țelul nostru este același“, a spus viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor

25 de artiști și-au expus lucrările în cadrul expoziției „Cadoul“

„Cadoul“ este ultima expoziție din acest an care a fost vernisată aseară a Galeriile Municipale de Artă. „Este o manifestare de tradiție a filialei Târgu Jiu a UAP România. Este concepută pentru a veni în întâmpinarea sărbătorilor de Crăciun. Pe simezele Galeriei Municipale de Artă Târgu Jiu expun 25 de artiști, cea mai mare parte dintre ei fiind membrii ai filialei Târgu Jiu a UAP. Mai sunt prezenți cu lucrări artiști invitați de la alte filiale UAP și studenți de la facultăți de arte din România. Lucrările prezente în cadrul expoziției sunt realizate în diferite tehnici, de la grafică, sculptură și artă decorativă. Este nevoie ca prin frumos să ne apropiem de sărbătorile care stau să vin㐓, a spus Vasile Fuiorea, președintele UAP Târgu Jiu.
Expoziția este deschisă până pe 10 ianuarie.

Un cadou frumos

Lucrările expuse în cadrul expoziției pot să reprezinte un cadou special de sărbătorile de iarnă. „Artiștii au pregătit expoziția și pentru a veni în întâmpinarea dorinței iubitorilor de artă care doresc să ofere un cadou special persoanelor dragi. Prețurile pornesc de la 150 de lei și ajung câteva sute de lei. Achiziția lucrării se face la finalul expoziției“, a spus Vasile Fuiorea.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.