Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Poză de colecție cu Hotelul Cămărășescu din Târgu Jiu
Hotelul Cămărășescu

O poză de colecție a fost postată pe pagina sa de Țîrlea Ion – Târgu Jiu Odinoară. În această poză se poate vedea strada Victoria, dar și hotelul Cămărășescu.

„Târgu Jiu, Strada Victoriei, perioada interbelică. În plan central se găsește hotelul Cămărășescu, azi sediul unei facultăți din cadrul Universității „Constantin Brâncuși”, iar în partea dreaptă, Banca Târgu-Jiului. Ambele edificii au fost ridicate înainte de 1900, în ultimele decenii ale secolului al XIX-lea.”, precizează Țîrlea Ion – Targu Jiu Odinioara, pe pagina sa de Facebook.
Despre acest hotel se știe că a fost construit de soții Alecu și Elena Cămărășescu, atât pentru familia lor numeroasă, dar și pentru a servi ca hotel și restaurnat de lux. În curtea interioară, prin care se avea acces doar prin strada Oltenița, de astăzi, se putea intra cu căruțele sau trăsurile. Pentru o scurtă perioadă de timp, la etajul acestei clădiri a funcționat și Partidul Conservator Gorj, al cărui membrii erau bărbații acestei familii.
Atunci când Alecu Cămărășescu a murit, la doar 47 de ani, fratele acestuia Toma, desemnat tutore al copiilor rămași orfani, a vândut clădirea, aceasta fiind cumpărată de o instituție a statului, și anume de Creditul Agricol. Banii obținuți în urma acestei vânzări au fost folosiți pentru înzestarea fetelor, dar și pentru pregătirea școlară a băieților. Se pare că valoarea pentru care a fost vândută a fost mult mai mică față de cât ar fi meritat, dar cu acest prilej Toma Cămărășescu ar fi spus: „Eu nu fac afaceri cu statul!”
De-a lungul timpului în această clădire a funcționat Tribunalul Județean Gorj, Judecătoria Târgu Jiu, Baroul Avocaților Gorj, dar și Notariatul de Stat.
Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.