Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ionică Alexandru are vârsta de 53 de ani și suferă de paralizie, în urma unui accident vascular din tinerețe. El este pasionat de muzică și cântă folk, dar și muzică religioasă. De chitara sa este de nedespărțit. Deși se deplasează cu o oarecare dificultate, Ionică a găsit puterea să vină în fiecare săptămână la Centrul „Christian“  și să-i învețe să cânte la chitară pe cei care se confruntă cu probleme de sănătate.

img_3134
Din luna martie, Ionică Alexandru susține cursul de chitară în cadrul Centrului „Christian“. „Prima dată au venit mai mulți, după care au rămas doar cei care sunt convinși că muzică reprezintă ceva. Am acceptat să vin pentru că îmi plac copiii care cântă și oamenii care se bucură prin muzică. Am început din luna martie cursul pentru persoanele cu dizabilități de la Centrul «Christian», care vor să învețe să cânte la chitară. Am aflat că sunt persoane care doresc să învețe să cânte și am «rupt» din timpul meu ca să vin și să-i îndrum“, ne spune Ionică Alexandru.

A rămas paralizat la vârsta de 19 ani

Muzica reprezintă o pasiune din tinerețe, un prieten care l-a ajutat să depășească situații mai dificile, dar să se și integreze în viață. La vârsta de 19 ani, Ionică Alexandru a suferit un accident vascular, în urma căruia a rămas paralizat. Cu timpul a început să se recupereze. Muzica a avut o contribuție importantă la recuperarea sa. „Am rămas paralizat timp de peste un an și am decis să fac ceva cu mâna stângă. Am avut din naștere nişte chisturi cerebrale și nu am știut de prezența acestora. Am găsit această pasiune prin care am reușit să mă consider un om normal prin muzică. Am făcut ulterior şi recuperare de specialitate. Am simțit că am o chemare către muzică și așa am reușit să mă apropii de oameni“, ne povestește omul cu chitara.

Și-a cucerit soția cu chitara

După accidentul vascular suferit, Ionică s-a izolat de restul lumii, pentru că simţea că este privit diferit. Prin muzică a reușit să depășească multe situații complicate: „Am devenit mai sensibil prin muzică și am început să iubesc oamenii. Am avut anumite complexe în primii ani după ce am rămas paralizat, dar prin intermediul muzicii am reușit să le depășesc și să mă integrez“. Tot cu muzica a reușit să-și cucerească și soția. „I-am cântat și iubitei cu care m-am căsătorit. Am cucerit-o cu muzica, dar și cu poezia. Prin soția mea, am devenit mai întreg“, ne mărturisește Ionică.

„Îi cânt și lui Dumnezeu, dar și oamenilor“

S-a recuperat în mare parte și s-a angajat la Artego, unde, din primele salarii, a reușit să-și cumpere o chitară. Ionică a început să cânte la biserică și acum face parte din formația «Cer deschis». „Mi-am cumpărat o chitară proprie din primele salarii de la Artego. Am început să cânt mai mult la biserică. În cultul neo-protestant, muzica este cultivată mai bine. Se cântă în fiecare duminică și mi-am găsit utilitatea acolo. Cânt și muzică laică. Îi cânt și lui Dumnezeu, dar și oamenilor“, ne-a mai povestit Ionică.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.