Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

17632348_815872378561362_3245403643503085077_oMihai Pleșea, în vârstă de 22 de ani, din Târgu Jiu, a reușit să devină campion național de juniori la culturism în cadrul competiției care s-a desfășurat pe data de 1 aprilie la Târgu Mureș. Tânărul a reușit să ajungă la această performanță în doar patru ani de zile de când practică acest sport.

În urmă cu doi ani și jumătate, Mihai Pleșea a participat la primul concurs de culturism de nivel național la care a câștigat locul I, deși se afla la prima participare. „A fost un concurs de nivel național junior, organizat de Pro Nutrition, și am obținut locul I la categoria 70 kilograme. Rezultatul obținut m-a motivat să merg mai departe pe acest drum. După acel concurs, am decis să iau o pauză ca să mă pregătesc și mai bine ca să particip la Campionatul național de juniori”.

Dezamăgit că nu a fost desemnat campion absolut

Mihai s-a antrenat foarte bine, drept dovadă fiind titlul de campion pe care l-a câștigat de curând: „Concursul s-a desfășurat pe data de 1 aprilie și am reușit să câștig medalia de aur. Am fost fericit și puțin dezamăgit pentru că speram să ies campion absolut. La Open m-am clasat pe locul doi. Dar mă bucur că am obținut medalie de aur la categoria mea, fiind și prima participare. Am participat la categoria de 70 de kilograme. Am avut zece concurenți din toată țara. Concurentul de la 80+ a fost declarat campion absolut”.

Va participa la Campionatul Mondial

17636898_816515271830406_7317461370111623097_o

Sportivul a fost selectat să reprezinte România la campionatul balcanic și speră că va participa și la cel mondial: „La sfârșitul lunii voi participa la concursul de culturism balcanic, pentru că am fost selectat în lotul național de culturism al României. Totul începe cu un vis și îmi doresc să ajung cel mai bun culturist din Europa. La sfârșitul anului voi participa la Campionatul Mondial care se va desfășura în România. Începutul este greu, pentru că trebuie să investești până când ajungi la un nivel să ai sponsori, să antrenezi și să ai o imagine bună. Ca în orice sport, începutul este greu” .

O viață ordonată și o dietă foarte strictă

17636941_819237011558232_4874318499353580579_o

Este nevoit să ducă o viață foarte strictă și ordonată, pentru a reuși să se mențină din punct de vedere sportiv la un nivel ridicat. De asemenea, Mihai trebuie să urmeze o dietă alimentară foarte strictă, fiecare aliment fiind cântărit.

„Nu pot să am, deocamdată, un job, pentru că, dacă ești în pregătire trebuie să ai un program strict. Nu pot să pierd o masă sau o noapte. Viața socială este la pământ.

E nevoie de dietă specifică. Mănânc în jur de un kilogram și jumătate de carne slabă cântărită, crudă, 20 de albușuri de ou, cam un kilogram de legume și 100-150 grame orez cântărit crud. Dietele de culturism sunt speciale, pentru că este hiper calorică și hiper proteică, ca să construiești mușchi de calitate și să pierzi strat adipos“, ne explică sportivul.

Campionul ne spune cum decurge o zi din viața sa: „Fac două antrenamente pe zi. Dimineața fac aerobic o oră, iar seara fac antrenament cu greutăți, în jur de o oră și jumătate, după care încă o jumătate de oră de aerobic. În timpul în care nu sunt la sală mănânc și dorm”.

„De-abia aștept următorul antrenament“

Mihai practică acest sport din plăcere, iar tot ceea ce face i se pare foarte ușor: „Culturismul înseamnă, pentru mine, un stil de viață și un obiectiv de viitor. Vreau să mă perfecționez și să fiu din ce în ce mai bun. Îmi doresc să fac performanță. Pentru mine nu este un sport greu, pentru că nu pot să consider greu o activitate care îmi place. De-abia aștept următorul antrenament, de-abia aștept următoarele rezultate. Nu mi se pare greu, dacă îți place ceva”.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.