Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

 oana piscJudeţul Gorj are tineri valoroşi, care au ales să rămână pe meleagurile care i-a format, chiar dacă ar fi avut şansa să evolueze în alt oraş sau chiar în altă ţară. Pe lista celor care fac onoare frumosului nostru judeţ se află şi Oana Eleonora Piscureanu, profesoară la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi, totodată, câştigătoare a numeroase premii datorită talentului ei în pictură şi grafică. Pe lângă dragostea pentru artă, tânăra este economistă, ea fiind licenţiată în Management şi absolventă de masterat în Bănci şi Asigurări.
Reporter: De unde a pornit această pasiune a ta pentru artă?

Oana Eleonora Piscureanu: De la Dumnezeu , probabil m-am născut cu ea, ce pot să zic!? Ea s-a manifestat încă din copilărie, înainte de anii de şcoală. Mai serios m-am apucat din timpul şcolii, cam de la Gimnaziu am început să pictez mai mult.

oana piscccReporter: Când ai ajuns să îţi şlefuieşti acest talent?

Oana Eleonora Piscureanu: Am decis personal să îmi şlefuiesc pasiunea asta. Iniţial, am vrut să merg la o facultate de artă, dar m-am hotărât cam târziu şi am decis să merg spre altceva.  În timpul facultăţii, am urmat, în paralel şi cursurile de Pictură, în cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

După absolvirea facultăţii şi, totodată, a cursurilor de pictură, viaţa m-a purtat pe căi paralele cu marea mea pasiune pentru artă. Însă, după o pauză de mai mulţi ani (vreo 8), am simţit nevoia de a umple golul din suflet, creat de dorul de culoare; mi-am regăsit drumul şi…m-am reîntors la şcoală, deci la artă.

De această dată a fost la Grafică, fiind îndrumată de acelaşi minunat dascăl, d-na Loreta Nicolcea, cea care m-a vegheat şi în urmă cu mulţi ani, în domeniul picturii. În 2014 am absolvit şi cursul de Grafică, iar în prezent am încheiat cel de-al II lea an de perfecţionare Grafică, bineînţeles, tot în cadrul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu.

Reporter: Ce premii ţi-a adus pasiunea ta pentru artă?

Oana Eleonora Piscureanu: Premiile sunt numeroase, mai ales în ultimii ani. Pot să amintesc câteva, respectiv Premiul I / grafică –Concursul Naţional de Pictură şi Grafică , Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila; Premiul I / grafică – Expoziţia internaţională-concurs „Învingător prin artă”, Iaşi; Premiul I / grafică – Concursul naţional de artă plastică „Ion Irimescu”, Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava, dar şi multe altele.

oana 3Reporter: Eşti economist şi, totodată, artist! Cum se îmbină cele două?

Oana Eleonora Piscureanu: Se îmbină ca şi la alţii care au o meserie, dar au alte pasiuni, sau pe lângă meseria de baza mai au şi un al doilea job.

Reporter: Ce reprezintă pentru tine pictura şi grafica?

Oana Eleonora Piscureanu: Prin intermediul artei mele, sau mai bine zis, încercării mele de a face artă, prin grafică şi pictură,  mă relaxez, mă plimb prin cele mai îndepărtate colţuri ale  sufletului meu, mă regăsesc şi mă împlinesc. Mirosul tuşurilor şi culorilor mă inspiră şi sunt ca un drog pentru simţurile mele amorţite. Nu mă pot imagina fără acest capitol din viaţa mea; e acel ceva fără de care nu pot exista, nu pot funcţiona ca individ.

 Reporter: Cum ţi se par copiii din ziua de azi în ceea ce priveşte arta. Având în vedere că este atât de dezvoltată tehnologia, mai sunt ei interesaţi de artă?

oana piscureanuOana Eleonora Piscureanu: Tinerii din ziua de azi sunt schimbaţi, într-adevăr, însă ei sunt atraşi de lumea artelor, nu neapărat artă plastică, poate să fie muzică, poezie, dans. Sunt copii care vor să facă parte din acest domeniu şi cred că este foarte bine. În lumea de azi, în viaţa de azi, care este plină de tentaţii, sunt încă atraşi de frumos. Eu mă bucur că nu doar copiii fac pasul spre domeniul ăsta, sunt şi adulţi care vor să îşi împlinească un vis mai vechi şi urmează cursurile Şcolii Populare de Artă.

Reporter: Ce îţi mai doreşti de la lumea asta a artelor? Care este visul tău?

Oana Eleonora Piscureanu: Îmi  doresc mai mult timp să pot lucra, să fac artă. Îmi doresc  şi o expoziţie în oraşul meu natal, la Târgu-Jiu. Până acum am reuşit să am, anul acesta, prima mea expoziţie la Braşov şi în viitor, sper eu foarte apropiat, să am prima mea expoziţie şi la Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.