Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Neluţu Trandafir, cunoscutul interpret de muzică populară aflat în scaunul cu rotile, a avut parte de o viață cu multe încercări. Era un tânăr îndrăgostit de muzica populară și înzestrat cu o voce caldă și emoționantă. Își făcuse multe planuri, pentru că se afla la începutul vieții.

12440764_1293831920645850_2582694722248610702_o

Neluţu Trandafir, originar din zona Baia de Aramă, colabora cu Ansamblul „Doina Gorjului“. Prima și cea mai grea cumpănă a vieții sale a avut loc la vârsta de 24 ani, pe când lucra ca şofer profesionist. Mergea pe ruta Motru – Târgu Jiu la volanul unui autocamion. Ca să evite impactul cu trei copii ce-i apăruseră în faţă pe şosea, a intrat cu maşina într-un stâlp electric de înaltă tensiune. Stâlpul i-a fracturat coloana vertebrală. A urmat aproape un an de tratamente şi şedinţe de recuperare prin spitalele din Craiova, Bucureşti, Târgu Jiu şi Arad, dar verdictul medicilor a fost crunt: îşi va petrece restul vieţii în scaunul cu rotile. După accident, nu a renunţat la cântat nici după ce a ajuns ţintuit în scaunul cu rotile.

A continuat să cânte

După ce s-a văzut în scaunul cu rotile, a încercat să apară din nou pe scenă, însă nu a avut sorţi de izbândă din cauza mentalităților învechite a celor din jurul său. „La Festivalul «Munte, munte, 13063404_1283969008298808_3878264614175402239_obrad frumos» din anul 1991, din Baia de Aramă, directorul de la Cultură, de atunci, Mite Măneanu, mi-a dat de înţeles că este o ruşine să apar în cărucior pe scenă. M-a deprimat şi de atunci mi-am găsit o orchestră cu care am început să cânt pe la nunţi şi botezuri”, a relatat Neluţu Trandafir.

Fiicele și-au urmat tatăl

Și-a dorit ca cele două fiice pe care le are să urmeze o carieră muzicală, mai ales că au moștenit talentul tatălui lor, astfel că s-a mutat la Târgu Jiu, pentru a putea studia muzica populară la un nivel mai înalt. Ionela, fiica cea mare, cântă alături de tatăl său, iar Daria este elevă la Liceul de Muzică și Arte Plastice și îi place să cânte la vioară, dar și vocal.

O nouă încercare

La începutul acestui an, Neluțu Trandafir a trecut printr-o nouă încercare. Acesta se afla la volanul mașinii sale adaptate pentru a fi condusă, împreună cu soția și o rudă. În apropiere de Târgu Jiu, șoferul unei mașini care circula din sens opus a pierdut controlul volanului și a intrat pe contrasens, intrând cu viteză în mașina cântărețului. Neluțu Trandafir s-a ales cu o fractură la picior și cu mai multe traumatisme. Nici acum nu s-a vindecat, având 150 de zile de îngrijiri medicale. Și soția sa a fost rănită grav. Neluțu Trandafir încearcă să depășească această perioadă cu ajutorul copiilor și soției, care au fost mereu alături de el.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.