Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Se numește Maria Gabriela Turcanu, are 16 ani, locuiește în Târgu Jiu și este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Nr.2. De la începutul vieții se luptă cu o serie de afecțiuni care îi afectează viața de zi cu zi, dar pasiunea ei pentru muzică este prea mare pentru a renunța la ea. Tot muzica este și cea care o ajută să treacă mult mai ușor peste orice problemă ar avea, este bucuria vieții ei și, după cum spune ea, este lucrul fără de care nu ar putea trăi. Cântă muzică ușoară, iar vocea ei puternică i-a adus nenumărate aprecieri și premii la diferite concursuri.

Cântă de la o vârstă fragedă

Mama sa este cea care a descoperit pasiunea fetei pentru muzică, observându-i calitățile vocale încă de la vârsta de 3 anișori. „De la o vârstă fragedă mama a observat că îmi place să cânt, așa că am urmat cursuri de muzică la Liceul de Arte «Constantin Brăiloiu» unde am învățat să cânt la trei instrumente: vioara, pian și flaut german. Dar pentru mine, cea mai importantă este vocea”, spune Maria Gabriela.

Tânăra frecventează cursurile Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, acolo unde profesorul Tudorel Ciobanu o pregătește vocal. Muncește foarte mult fiindcă își dorește să își transforme această pasiune într-o meserie de succes; Maria Gabriela Turcanu vrea să devină o vedetă internațională. „Muzica este totul pentru mine. Dumnezeu mi-a dat o voce puternică pe care mi-o antrenez cu profesorul meu de canto Tudorel Ciobanu, fiindcă îmi doresc foarte mult să ajung o vedetă internațională.  Îmi doresc să am videoclipuri pe youtube, să ajung la București și să particip la cât mai multe concursuri internaționale”, declară tânăra pentru Revista Cult-ura.

Muzica i-a adus o serie de premii importante

Cel mai recent premiu pe care tănăra și l-a adăugat în palmares este cel obținut la Festivalul-Concurs „Fii star în țara ta!” care a avut loc la Vulcan, în județul Hunedoara. Prestația impecabilă a fetei i-a adus premiul I la acest festival, unde recunoaște că a fost o competiție foarte strânsă. „Participarea la acest concurs a fost o adevărată provocare pentru că multe voci bune au urcat pe scena de la Vulcan. Dar am reușit să mă fac remarcată și, astfel, am obținut și Premiul I. Îmi doresc enorm să câștig și trofeul concursului, de aceea mă voi pregăti cât mai mult. Mai sunt multe premii pe care le-am câștigat; concursurile m-au purtat pe la Severin, Sibiu, Herculane, Straja,Vulcan, Deva, iar cele mai importante premii sunt Trofeul «Etno-Folclor» secțiunea 14-21 și «Brăduțul de Argint», «Remember Laura Stoica»”, susține tânăra.

Viața tinerei nu este deloc ușoară

Pe lângă afecțiunile de care tânăra suferă, mai este și situația acesteia care îi îngreunează viața. Mama ei o crește singură pe ea și pe fratele ei mai mic, iar de 9 ani, aceștia trăiesc într-o locuință socială din Târgu Jiu, o baracă ACH. Viața ei poate fi o provocare, dar este o fată ambițioasă, iar visul ei o motivează să meargă înainte. „Mă trezesc la ora 06:30, mă pregătesc pentru școală, iar după ore merg la Centrul de Zi acolo unde am o masă asigurată și îmi fac temele. La ora 16:00 vin acasă, învăț, apoi cânt.”

Bunicii din partea mamei s-au implicat și ei în creșterea fetei încă de când era micuță, iar tânăra găsește un adevărat  sprijin în ei: „De când m-am născut, bunicii materni au fost alături de mine și m-au învățat să fiu un om corect și cu frică de Dumnezeu. Bunicul este și cel care mă duce la concursuri cu mașina”, adaugă fata care își dorește să ajungă o vedetă pentru a putea oferi familiei sale o viață mai bună și mai ușoară, mai ales, o locuință a lor, unde să aibă propria cameră.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.