Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Nicoleta şi Petrişor, doi tineri cu dizabilităţi, trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Cei doi s-au căsătorit sâmbătă, 8 iulie, iar nunta a avut loc la un restaurant din Târgu Jiu. A fost un eveniment special şi un adevărat vis devenit realitate pentru cei doi miri. 

Nicoleta și Petrișor s-au cunoscut în urmă cu aproximativ doi ani prin intermediul unui site de socializare. Ambii suferă de deficiențe foarte grave, încadrate în gradul I de invaliditate. Petrișor are diagnosticul de parapareză spastică, iar Nicoleta de tetrapareză spastică. El nu își poate folosi picioarele la capacitate normală și se deplasează cu greutate, iar ea are probleme atât la mâini, cât și la picioare. Cu toate acestea, cei doi se completează și reușesc să trăiască singuri, fără ajutor din partea altor persoane.

Petrișor este din Focșani și a găsit-o pe Nicoleta pe un site de socializare destinat persoanelor cu dizabilități, după care i-a trimis cerere de prietenie pe Facebook. „Mi-a plăcut că avea inițiativă. I-am dat accept pe principiul că era persoană cu dizabilități și m-am gândit că s-ar putea să aibă nevoie de prieteni. Am început să discutăm de pe data de 10 ianuarie 2015“, ne spune Nicoleta.

S-au întâlnit după aproximativ o lună și jumătate de când s-au găsit pe Facebook. „Ne-am întâlnit la București, la mall. A venit cu o poveste și când a început să-mi spună povestea am început să mă văd pe mine în oglindă. Experiențele noastre sunt similare și au apărut și niște coincidențe interesante: pe tații noștri în cheamă Nicolae, iar mamele lucrează în învățământ. M-a cerut de soție pe 6 octombrie, anul trecut, când ne-am și logodit. Totul s-a întâmplat la timp”.

„Este sufletul meu pereche și îi mulțumesc lui Dumnezeu”

Nicoleta s-a convins că Petrișor este sufletul său pereche: „Fiecare lună care trecea îmi demonstra că el este sufletul meu pereche și omul de care aveam nevoie, un suflet special pe care Dumnezeu mi l-a dăruit”.
Weekend-ul trecut, cei doi s-au căsătorit. Petrișor și Nicoleta și-au rugat invitații să se distreze pentru ei, deoarece boala i-a împiedicat să danseze. „Este sufletul meu pereche și îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi l-a scos în cale”, spune Nicoleta.

Nunta Nicoletei cu Petrișor a fost specială. Un unchi de-al lui Petrişor a venit din tocmai din Italia pentru a fi alături la acest eveniment important. Sora Nicoletei, care le-a fost și nașă, precum și fratele și sora lui Petrișor, absolvenți ai Conservatorului, au susținut un program special şi le-au făcut celor doi miri o surpriză frumoasă:

„A fost o nuntă specială. Cred că a fost încununarea celei mai frumoase povești pe care am trăit-o. A fost o nuntă organizată de prieteni și pentru prieteni. Atmosfera a fost creată de invitați. Eu i-am rugat pe invitați să se distreze din toată inima și pentru noi. Nu a fost o nuntă tradițională, în care mirele și mireasa au jucat toată noaptea, dar chiar și așa, petrecerea a fost fantastică și s-a terminat dimineața. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a dăruit și prietenii pe care mi i-a dăruit. Este incredibil ce poate face credință”, a povestit Nicoleta.

Reuşesc să se gospodărească singuri 

Nicoleta și Petrișor reușesc să trăiască singuri, ajutându-se reciproc atunci când au nevoie. Sunt doi tineri care au reuşit să depăşească toate greutăţile şi să trăiască pe propriile picioare.

„Viața împreună este foarte frumoasă. Reușim să ne completăm și să ne sincronizăm în activitățile zilnice. Facem totul împreună. Petrișor este un real sprijin. Este exact sufletul de care eu aveam nevoie. Este cel mai frumos dar pe care puteam să-l am de la Dumnezeu după atâta zbatere. În momentul în care l-am cunoscut pe Petrișor, valorile mele s-au reașezat și mi-am dat seama ce este mai important”, a mai precizat Nicoleta.

Rugăciune părintelui Roibu 

Nicoleta povesteşte că în anul în care l-a cunoscut pe Petrişor a trăit o întâmplare frumoasă: „Am fost la biserică să aprind o lumânare și să scriu un acatist, părintele Mihai Roibu m-a întrebat dacă în viața mea există un prieten. I-am spus că nu, iar dumnealui mi-a răspuns că o să se roage pentru mine pentru a apărea cineva în viața mea, pentru că «frumoasă ești, deșteaptă ești și e păcat să nu ai un suflet lângă tine». I-am spus să se roage, dar că eu am nevoie de un suflet special și acesta a apărut până la sfârșitul anului respectiv”.

Nicoleta doreşte să se angajeze şi să trăiască în Târgu Jiu: „Cea mai mare dorință a mea este să am un loc de muncă în orașul meu și în domeniul care vizează protecția persoanelor cu dizabilități, pentru că asta mă reprezintă cel mai bine. Mi-ar plăcea să rămân în Târgu Jiu, pentru că este un oraș frumos”.

Petrişor mărturiseşte că la Nicoleta l-a atras inteligenţa sa: „Mă închisesem în mine, pentru că nu reuşeam să îmi găsesc un suflet alături de care să trăiesc şi să-mi întemeiez o familie. La Nicoleta m-a impresionat cum îi merge mintea. M-a interesat în primul rând sufletul omului. Reuşeşte să găsească soluţii la toate problemele. Nu mă aşteptam să fie aşa frumos”.

Distribuie:

1 Comment

  • Gigica Precup, 12 iulie 2017 @ 11:12 Răspunde

    IUBIREA ESTE LUCRUL CEL MAI DE PREȚ PUȚINI ȘTIU S-O PREȚUIASCĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.