Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gheorghe Nimară are vârsta de 36 de ani și este agent șef adjunct de poliție la Serviciul Cabinet, Centrul operațional apeluri de urgență 112. Polițistul a descoperit pasiunea pentru pictură prin intermediul fiicei sale.

În urmă cu mai mulți ani, Gheorghe Nimară își ajuta fiica să realizeze un desen pentru școală. Așa a început să descopere pictura, care îl ajută să se relaxeze după o zi grea de muncă. „Mă jucam cu fiica mea. Am făcut un peisaj. Mi-a plăcut și am zis să încerc și pe pânză. Singur am învățat și mi-am perfecționat tehnica. Am lucrat și mi-am dat seama unde mai am de muncit. Așa am reușit să îmi perfecționez tehnica. Pictez de vreo patru ani, dar cred că pictura a fost în sufletul meu dintotdeauna. Este o modalitate de a mă detașa de energiile negative ale unei zile pline la locul de muncă. Am început, ca orice învățăcel, cu un peisaj inspirat de pe Internet și, spre surprinderea mea și a familiei, a fost foarte apreciat de oamenii care mă cunosc. Pictez doar când am puțin timp liber pentru că principala prioritate o reprezintă cele două fetițe care mă așteaptă în fiecare zi acasă. Ele sunt principalele susținătoare, dar și cei mai aprigi critici ai mei“, ne povestește pictorul polițist.

A realizat 40 de lucrări

Lui Gheorghe Nimară îi place să picteze în special peisaje,. „În general pictez peisaje. Natura este un izvor de inspirație pentru mine. Prefer peisajele pentru că mă ajută să mă relaxez, să mă destind, eu însumi fiind o persoană calmă și senină. În cei aproape patru ani de când am decis să aloc o parte a timpului meu liber picturii, am realizat în jur de 40 de lucrări, în mare parte, peisaje. Nu lipsesc portretele sau pictură abstractă“, ne spune Gheorghe Nimară.

„Prin artă mă pot exprima mai simplu“

Pentru că în acest an marcăm Centenarul Marii Unirii, polițistul pictor a realizat portretele unor români celebri. „Am realizat portretele unor români celebri: Constantin Brâncuși și Ioan C. Popilian. Dragi sufletului meu rămân tablourile moderne multicavans, cele construite din mai multe piese. Am în jur de șapte astfel de lucrări care au fost foarte apreciate. Când pictez, mă bucur de fiecare culoare în parte, culorile sunt parte din mine. Fiecare lucrare pe care o termin este parte din mine. Prin artă mă pot exprima mai simplu decât prin cuvinte“, ne mai relatează polițistul pictor.

Polițist din anul 2006

Gheorghe Nimară este polițist din anul 2006. A absolvit Facultatea de Automatică-Informatică din Petroșani, după care s-a înscris la Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr“ Câmpina. După absolvire, a activat la două posturi de poliție comunale în Săulești și Godienști, iar din anul 2010 lucrează în cadrul Centrului Operațional – Dispecerat Apleuri de Urgență 112. „Sunt primul din familie care am decis să urmez o carieră de polițist. Nu a fost ceva ce mi-am dorit de mic copil și doar așa s-a întâmplat“, a mai precizat polițistul pictor.

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.