Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Pe 9 mai la Casa memorială „Lucian Blaga” a avut loc cea de-a VI-a ediție a prestigiosului Premiu Național pentru Poezie „Lucian Blaga” Opera Omnia, la care au fost nominalizați șapte poeți valoroși: Gabriel Chifu, Vasile Dan, Ioan Moldovan, Marta Petreu, Ioan Es. Pop, Nicolae Prelipceanu și Liviu Ioan Stoiciu. Un juriu format din șapte scriitori și critici literari a decis laureatul ediției, în persoana poetului Gabriel Chifu, căruia i-a fost decernat premiul de către domnul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

Gabriel Chifu, poet și prozator, s-a născut la Calafat, în 22 martie 1954. Primele versuri le publică în „România literară”, ulterior, începând cu anul 2010, devenind directorul executiv al publicației. Debutează editorial cu volumul de versuri „Sălaș în inimă” (1976), volum distins cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor. Începând cu anul 2009, scriitorul a ocupat și poziția de vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România, vreme de trei mandate.

Este autorul a zeci de volume în versuri, dintre care amintim: „Realul eruptiv”, „O interpretare a Purgatoriului”, „La marginea lui Dumnezeu”, „Bastonul de orb”, „Însemnări din ținutul misterios”, „Elegia timpului”, și în proză: „Unde se odihnesc vulturii”, „Maratonul învinșilor”, „Visul copilului care pășește pe zăpadă fără să lase urme sau Invizibilul, descriere amănunțită”, „În drum spre Ikaria”.

În anul 2017, în cadrul Galei Scriitorii Anului, un juriu național i-a decernat marele premiu Scriitorul Anului 2017, pentru romanul „Ploaia de trei sute de zile”. Este cetățean de onoare al municipiilor Calafat, Botoșani și Petroșani și a fost distins cu titlui Meritul Cultural în grad de comandor.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.