Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Marți, 15 februarie 2022, începând cu ora 12:30, Primăria Orașului Novaci, Casa de Cultură Novaci, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, organizează evenimentul „Pledoarie pentru lectură – Clubul de carte aleasă”, eveniment menit a marca Ziua Națională a Lecturii, ediția I.

Directorul Casei de Cultură din Novaci, Elena Basarabă spune că a inițiat acest proiect deoarece vrea să reunească iubitorii de cărți în cadrul unui club de lectură: „Dragostea pentru lectură îi face pe oameni să aibă o minte deschisă. Lectura este vitală pentru a putea funcționa și a avea succes în societate, plăcerea lecturii ne hrănește sufletul. Există o corelație directă între bunăstare și cititul de plăcere.”

Totodată, Elena Basarabă spune că obiectivul acestui eveniment este de a încuraja lectura în rândul tinerilor și adulților, de a stârni și reaprinde flacăra gustului pentru lectură: „Lectura este flacăra care încălzește mințile. Citind, găsim calea spre rezolvarea problemelor de tot felul. Citind vom învăța să gândim frumos. Citind vom deveni mai creativi, mai relaxați. Lectura unei cărți îți dezvăluie adevărata față a lumii, este mai mult decât simplul act al citirii, ține de suflet, de mirajul ascuns al sentimentelor și trăirilor declanșate de mesajul literar.”

În luna ianuarie a acestui an, data de 15 februarie a fost stabilită Ziua Naţională a Lecturii, întrucât este data în care s-au născut Spiru Haret şi Titu Maiorescu, „a căror contribuţie la şcoala şi cultura României este incontestabilă”.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.