Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

15976992_1533590803347898_1256091599603555819_n (1)Iubitorii de teatru din municipiul Târgu Jiu vor putea să urmărească sâmbătă, de la ora 19.00, premiera spectacolului „Experimentul Robinson Crusoe!“, în regia lui Radu Botar, adaptare după un text de Dan Cojocaru.

Personajele principale sunt Robinson, interpretat de Marian Negrescu, și Vineri, jucat de Cosmin Brehuță. Regizorul Radu Botar spune că piesa este de o actualitate frapantă și aparține genului comediei, dar cu multe ale influențe:

„Am luat textul lui Dan Cojocaru și l-am transformat într-un pretext care stă la baza spectacolului nostru, motiv pentru care îi spunem experiment. Titlul original al textului este «O zi din viața lui Robinson». Piesa noastră se numește „Experimentul Robinson Crusoe». Am avut surpriza să constat în aceste zile la repetiții cât de actual este totul și că nimic nu este întâmplător.

Toate evenimentele care se întâmplă acum în țară se simt foarte bine în spectacolul nostru și nu m-am gândit la început că poate să fie așa de actual. Este foarte bine că spectacolul nostru este ancorat așa de bine în actualitate. Ce m-a intrigat și mi-a stârnit curiozități este ideea de insulă și întrebarea ce ai lua cu tine dacă te-ai duce pe o insulă. În al doilea rând, despre ce insulă este vorba și unde este ea plasată. (…) Este un text de comedie, dar piesa nu te lasă în comedie“.15978041_1536395973067381_5644541274246283823_n

„Este o provocare“

Actorul Cosmin Brehuță spune că piesa reprezintă o provocare: „Este o provocare, pentru că, întotdeauna când te întâlnești cu un nou text și un nou regizor, trebuie să te pliezi pe stilul acestuia, mai ales că este vorba de un prieten. Mă bucur că pot să ating și zone pe care nu am mai avut până acum ocazia să le ating”.

„Experimentul Robinson Crusoe!“ se va juca timp de o lună

Ianis Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, a precizat că spectacolul va fi jucat timp de aproximativ o lună, iar toată stagiunea vor fi cinci sau șase premiere: „Spectacolul se va juca în jur de o lună. Teatrul nostru de la Târgu Jiu joacă în sistemul teatrelor din vest, adică după ce se lansează o premieră, spectacolul este jucat timp de aproximativ o lună. La sfârșitul stagiunii se vor putea vedea spectacolele care s-au ratat. O să ajungem la cinci-șase premiere pe an“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.