Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

2Asociația Arte dell’Anima, în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR) prezintă, în perioada 12-13 septembrie, la Axis Ballymun Centre, Dublin, spectacolul „Copii răi”, de Mihaela Michailov. Reprezentaţiile fac parte din proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, pe care Teatrul Arte dell’Anima l-a câștigat în cadrul programului CentenArt, organizat de ICR, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari. Intrarea la cele două reprezentații prezentate la Dublin va fi gratuită. Ambasador onorific al turismului gorjenesc, târgujianca Crina Lință este președinta Asociației Arte dell’Anima și este pasionată de teatru din liceu. Această pasiune nețărmurită față de teatru și de artele spectacolului este motorul ce o animă pe Crina Lință în activitatea pe care o realizează la Asociația și Teatrul Arte dell’Anima, unde își dorește să promoveze calitatea artistică prin tinerii actori, regizori, scenografi și dramaturgi pe care îi găzduiește.

„Copii răi” este un spectacol de teatru educațional, pe un text de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu, spectacol ce are ca temă principală violența în școli, temă ce se regăsește în cadrul întregului proiect „Handle with care. Itinerant social theatre”. Spectacolul a avut premiera pe data de 27 aprilie, în urma primului concurs de proiecte realizat de teatru, intitulat „Anima pentru societate – Ai o idee de spectacol? Noi o producem!”.

Ulterior, spectacolul a fost selecționat la Sibiu Fringe Festival 2016, dar și la prima ediție a „FITIC – Festivalul de Teatru Independent Constanța” și la cea de-a doua ediție a Festivalului „Butterfly Effect” ITF, de la Galați. De asemenea, „Copii răi” a fost inclus în programul spectacolelor care au făcut parte din proiectul national Școala Altfel. Inițativa Teatrului Arte dell’Anima de a juca spectacolul „Copii răi” peste hotare vine din dorința creșterii vizibilității culturii române și, în special, a creației contemporane românești în afara graniței.

Proiect din dragoste de teatru

Proiectul „Handle with care. Itinerant social theatre”, din cadrul căruia face parte spectacolul „Copii răi”, este format din următorii membri: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru, Alin Potop (actori), Geanina Hergheligiu (regizor), Ana-Maria Nistor (specialist în studii teatrale), Alexandru Bibere (lumini și sunet), Crina Lință (manager de proiect) și Daniela Blid (asistent de proiect). Proiectul este realizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român (ICR), Axis Ballymun Arts and Resource Centre, Dublin, Romanian Community of Ireland și beneficiază de sprijinul Ambasadei Române în Irlanda.

Pasiunea pentru teatru adună în același loc oameni talentaț

2Deschis în iulie 2015, Teatrul Arte dell’Anima este o instituție finanțată din fonduri proprii și reprezintă singura instituție teatrală independentă din zona Obor-Colentina a Bucureștiului. Scopul teatrului este de a veni în întâmpinarea nevoilor tinerei generații de artiști, fiind deschis colaborărilor care potențează creativitatea, interacțiunea, conectivitatea și, nu în ultimul rând, dezvoltarea scenei artistice independente românești. De la deschidere și până în prezent, peste 1.500 de spectatori au călcat pragul teatrului, având în medie 40 de spectacole, la o capacitate de 35 locuri. Conceptul Arte dell’Anima, susținut de familia Crina și Gabriel Lință, s-a născut din dorința de a dezvolta și promova mijloace artistice care fac posibilă descoperirea, îmbogățirea și cultivarea sufletului uman.

Ambasador al turismului gorjenesc

1Crina Lință, președinta Asociației Arte dell’Anima, pasionată de teatru încă din liceu, este studentă anul III la Artele Spectacolului (Actorie) din cadrul Facultății de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, fiind, totodată recompensată cu titlul onorific de „ambasador al turismului gorjenesc”.

Crina Lință spune despre sine că a moștenit curajul de a înfrunta viața de la eroina Ecaterina Teodoroiu, pe care mereu a admirat-o. De la universalul Constantin Brâncuși, viitoarea actriță profesionistă a învățat tăcerea și speranța. În perioada 1994-1997 a locuit și trăit în Canada, acolo unde, alături de soțul său, s-au ocupat de ziarul românesc „Pulsul Românesc”.

„Trăiesc în București de mai bine de 25 de ani, dar simt că îmi încarc de fiecare dată bateriile când revin în Gorjul meu drag, unde m-am născut, am copilărit și am învățat până la 19 ani. De la pandurul Tudor Vladimirescu îmi curge prin vine sângele de persoană revoluționară, care pune dreptatea mai presus de orice, de la Cătălina de la Jiu am căpătat curajul de a înfrunta vicisitudinile vieții, de la Brâncuși am învățat tăcerea și nu am pierdut niciodată speranța”, a spus Crina Lință.

Conceptul Arte dell’Anima s-a născut din dorința de a dezvolta, încuraja și promova mijloacele artistice ce fac posibilă descoperirea, îmbogățirea, cultivarea sufletului uman. „Actualmente investesc în oameni prin Asociația Arte Dell”Anima, Teatrul Arte Dell”Anima, investesc în cultură, în hrană spirituală pentru suflete de la suflete, fiind mereu înconjurată de oameni de breaslă de o calitate extraordinară, oameni care își iubesc profesia și care știu să dăruiască”, a spus Crina Lință.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.