Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Clisura DunăriiUnul dintre cele mai importante obiective turistice de pe Clisura Dunării, locul unde an de an opresc mii și mii de turiști pentru a face poze, este Chipul lui Decebal. Ideea construirii acestei opere de artă i-a aparținut lui Iosif Constantin Drăgan, om de afaceri, istoric amator, iar ridicarea sa a durat aproximativ zece ani de zile, între 1994 și 2004, costurile finale fiind de peste un milion de dolari.

 Cei care doriți să mergeți să admirați această operă de artă trebuie ca prima dată să ajungeți în orașul Orșova, din județul Mehedinți, după care să urmați drumul spre Cazanele Mici,  din zona golfului Mraconia. Drumul până aici este destul de bun, s-a investit  în el, mai ales în ultimii ani, singura problemă pe care o puteți întâmpina este găsirea unui loc de parcare, în special vara.

Un lucru obositor, de lângă acest obiectiv turistic, cel puțin pentru mine, sunt cei care te întreabă din minut în minut dacă dorești să mergi cu anumite ambarcațiuni pe Dunăre. În rest aici găsiți de toate…tarabe cu porumbi fierți, suveniruri, dar și câteva terase unde să bei un suc sau o cafea.

Acum să revenim la subiectul acestui material, și anume la Chipul lui Decebal. Acesta este înalt de 55 de m și lat de 25 de m, fiind cea mai înaltă sculptură de piatră din Europa și a doua din lume. A fost sculptat într-o stâncă de către sculptorul Florin Cotarcea, din orașul Orșova, care a coordonat o echipă de 12 sculptori – alpiniști.

L-a realizarea acestei sculpturi s-a lucrat în două schimburi, a câte șase ore, de la 7:30 la 13:30 și de la 13:30 la 19:30, uneltele folosite au fost ciocanul pneumatic, șpițul și barosul, iar lucrările s-au realizat în perioada martie – octombrie în fiecare an.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.