Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Gorjenii sunt așteptați la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu”  unde pot vedea, în perioada 03 – 28 august, expoziția de sculptură „HEADS(S)#3, a sculptorului Dragoș Neagoe. Din 2002, Dragoș Neagoe a expus și participat la numeroase expoziții personale și de grup, s-a implicat în proiecte culturale și educative în satul Crevedia Mare, unde și locuiește, Hațeg și București, având lucrări în spațiul public și în colecții particulare, atât în țară, cât și în afară.

Sculptura lui Dragoș Neagoe este rodul unei tehnici mai puțin obișnuite, și anume „În Groapă”. Tehnica este „simplă”. Sculptorul sapă o groapă și gândește că tot ce este convex devine concav și invers, ce este concav devine convex. Prin această tehnică sculptorul încearcă să vadă formele pozitive în negative și invers.

„Mi-a plăcut, îmi place, ador să fac portret. Este cea mai dificilă temă, dacă alegă să faci sculptură. În acel volum mic și compresat se află toată esența lumii. Acolo găsești toate răspunsurile pe care vrei și îți dorești să le afli. Lucrul în groapă îmi oferă șansa să intru în inimă, în centrul portretului, al universului, și să construiesc forma din interior în exterior, să spațializez volumele, fără a vizualiza ce poate să iasă, să le controlez numai din interiorul lor.”, ne-a precizat sculptorul Dragoș Neagoe.

 

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.