Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Aelevi scoalaproximativ 800 de elevi și profesori din toată țara vor veni la Târgu Jiu pentru a participa la două olimpiade naționale care vor avea loc în orașul lui Brâncuși. Este vorba de Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale și de Olimpiada de Fizică.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii Teoretice Muzicale, clasele III-VIII, faza interjudețeană, va avea loc astăzi în municipiul Târgu Jiu. În competiție s-au calificat 167 de elevi de la liceele vocaționale din următoarele localități: Târgu Jiu, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Câmpulung Muscel, Drobeta Turnu Severin, Pitești, Slatina, Târgoviște, care vor concura la următoarele instrumente: pian, vioară, violoncel, chitară, flaut, oboi, clarinet, trompetă, trombon, corn, țambal, nai, percuție.

Alături de aceştia se vor afla peste 100 de profesori însoţitori, profesori acompaniatori şi distinşii membri ai Comisiei Naţionale de Evaluare.
Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” este reprezentat de 25 de elevi ai secției de muzică. Deschiderea olimpiadei va avea loc la Sala de Audiție a Liceului de Arte ,,Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Cei mai buni fizicieni din țară, la Târgu Jiu

Municipiul Târgu Jiu va fi gazda și Olimpiadei naționale de fizică. Olimpicii din toată țara vor participa la etapa finală a concursului și vor avea posibilitatea să vadă frumusețile din județul Gorj și municipiul Târgu Jiu. „În fiecare an, Inspectoratul Școlar Județean Gorj organizează câte o fază națională a unei olimpiade naționale. Este cea de-a cincea olimpiadă națională care se desfășoară la Târgu Jiu, fiind cea mai grea olimpiadă desfășurată de Ministerul Educației Naționale, pentru că ea presupune parcurgerea a două probe: una teoretică și, apoi, proba pentru selecția lotului național, care va reprezenta România la etapa internațională. Vor participa 523 de elevi din clasa a VII-a și până în clasa a XII-a. De asemenea, din comisia de examinare vor aproximativ 100 de cadre didactice. Ne onorează acest eveniment“, a spus Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Olimpiada se va desfășura în perioada 23-28 aprilie, la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”. Olimpiada este susținută de mai mulți agenți economici, printre care se numără Artego și Complexul Energetic Oltenia.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.