Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Ppestera-polovragieștera Polovragi este una dintre cele mai importante atracții turistice din județul. Peste 35.000 de vizitatori au admirat în acest an monumentul naturii despre care legenda spune că a fost adăpostul zeului dac Zamolxes.

Felicia Bantea, ghidul Peșterii Polovragi, spune că numărul ridicat de vizitatori se datorează și potențialului ridicat al șoselei care ajunge la cea mai mare înălțime din țară, Transalpina: „Cel mai mare aflux de turiști se înregistrează vara, în perioada vacanței, între 15 iunie și 15 septembrie, datorită Transalpinei. În acest an au fost 35.000 de vizitatori, cam același număr de turiști ca și în anii anteriori, mai ales că nu au mai avut loc inundații. 90% dintre ei vin în cele trei luni“.

Încasări record

Încasările realizate de Muzeul Județean Gorj, care administrează Peștera Polovragi, au atins un record în acest an, ca urmare a creșterii veniturile realizate din vânzarea de suveniruri. Peste 100.000 de lei au fost încasările din biletele de intrare și peste 20.000 de lei din vânzarea de suveniruri.
„Ne-am organizat și cu vânzarea de produse tradiționale. Veniturile obținute au fost satisfăcătoare, dar o bună parte se vor regăsi în îmbunătățirile care vor fi făcute la poarta turistică și în perimetrul din fața acesteia. Avem un contract cu un producător autorizat de suveniruri pe care le vinde în regim de consignație. Cele mai căutate suveniruri sunt cele cu lilieci. Suma este mai mare față de anul trecut“, a mai precizat Felicia Bantea.
Biletul de intrare în Peștera Polovragi este de 6 lei pentru un adult și de numai 3 lei pentru elevi .

Distribuie:

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.