Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Procesiune-religioasa-Tg-Jiu1Procesiunea religioasă dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitori ai municipiului Târgu-Jiu, va fi organizată și în acest an. La eveniment vor lua parte peste 100 de preoți, iar actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” vor realiza un spectacol teatral pentru această sărbătoare.

Procesiunea religioasă va fi organizată în această seară, 20 mai, moment în care soborul de preoți va mărșălui, ca în fiecare an, în zona centrală a orașului nostru. La manifestarea impresionantă sunt așteptați și cetățenii, aceștia având ocazia să se bucure și de spectacolul oferit de Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”.  „S-au stabilit toate datele vis-a-vis de organizarea efectivă a acestei procesiuni, slujba plus procesiunea care va avea loc între Biserica «Sfinţii Împăraţi» şi Piaţa Prefecturii. La procesiune vor participa peste 100 de preoţi atât din Târgu-Jiu cât şi din localităţile învecinate. Procesiunea începe cu ora 21:15, înainte de această oră va avea loc slujba în Biserica «Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena», slujbă la care vor participa toţi preoţii de care aminteam”, a declarat viceprimarul Aurel Popescu.

Atmosfera va fi inedită, mai ales că alaiul va purta făclii aprinse. Traseul este același ca în fiecare an, până în Piața Prefecturii. Procesiunea religioasă de anul acesta este a zecea de când a fost organizată prima dată la Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.