Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Festivalul de teatru „Elvira Godeanu” Târgu Jiu s-a încheiat aseară prin Gala Premiilor, eveniment la care au participat nume importante din lumea teatrului, actori, autorități, dar și oameni de afaceri din județul Gorj. Printre cei prezenți s-au aflat Dinu Săraru, Valer Dellakeza, dar și Emil Boroghină. În cadrul evenimentului, Marian Negrescu, cel care a pus bazele teatrului de la Târgu Jiu, a fost premiat, astfel că a povestit și istoria acestei instituții de cultură care dăinuie de două decenii și jumătate. 

Evenimentul a debutat cu o expoziție dedicată actriței Elvira Godeanu, fiind expuse obiecte personale, documente și fotografii. Curatorii vernisajului sunt Ion Cepoi și George Drăghescu – Centrul de Creație Gorj. Ion Cepoi a povestit pentru invitați și modul în care au fost obținute obiectele expuse, acesta fiind prezent personal în casa urmașilor Elvirei Godeanu pentru a obține moștenirea lăsată pentru cei care iubesc teatrul.

Gala premiilor a debutat cu premierea fostului manager Marian Negrescu, cel care este și fondatorul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Târgu Jiu. În semn de prețuire pentru activitatea acestuia, actualul director, Cosmin Brehuță, a anunțat că sala de lectură va purta numele celui care a fondat instituția de cultură, Marian Negrescu. Seara a continuat cu premierea unor regizori, oameni de cultură și actorii care fac parte din echipa teatrului încă din primul an de existență.

De asemenea, în semn de recunoștință a fost adus un omagiu și oamenilor care s-au implicat de-a lungul anilor în viața teatrului, însă acum se află în lumea celor drepți. Printre cei comemorați se află omul de cultură Viorel Gârbaciu, fost director al Școlii Populare de Artă Târgu Jiu; Nicolae Mischie, fost președinte al Consiliului Județean Gorj; Titu Rădoi, profesor, actor și scriitor, dar și marea actriță Elvira Godeanu.

La eveniment a fost prezent și Dinu Săraru, director de teatru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român. Acesta a povestit într-un mod captivant cum era ca om, ca femeie, actrița Elvira Godeanu, acesta având ocazia să o cunoască îndeaproape. După câteva povești despre doamna teatrului românesc, Dinu Săraru a oferit cadou ultima fotografie pe care Elvira Godeanu a realizat-o înainte cu puțin timp să treacă în lumea celor drepți.

Gala Premiilor „Elvira Godeanu” s-a încheiat cu un concert extraordinar Adrian Naidin și John Micu, violoncel și tobă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.