Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Echipa de robotică de la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ (CNET) a realizat o performanță remarcabilă pentru învățământul din Gorj: a câștigat Concursul național BRD FIRST Tech Challenge Romania 2017-2018 și s-a calificat la faza internațională care se va desfășura în Statele Unite ale Americii, în orașul Detroit.

 

Alături de liceenii târgujieni, la competiția din SUA vor mai participa alte trei echipe ale liceelor din Alba Iulia și București. Anunțul oficial privind calificarea echipei de robotică de la faza finală de la Detroit a fost făcut chiar de către organizatori: „Cele patru echipe care pleacă la Campionatul Mondial FIRST USA din Detroit: Inspire Award 1 – XEO, Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan din Alba Iulia Inspire Award 2 – QuantumRobotics, Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucuresti
Winning Alliance Captain – Qube., Colegiul Național „Mihai Viteazul“ din București
Winning Alliance 1st Pick – Technogods, Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu, Târgu-Jiu“.

Arma secretă a echipei

Liderii echipei sunt Mihai Pârvuleţ, elev în clasa a XII-a, la matematică-informatică, şi Ion Duiu, elev în clasa a X-a, iar mentorii elevilor pasionaţi de robotică sunt Mihaela Runceanu, profesor de informatică, şi Alexandru Budin, în vârstă de 33 de ani, care ocupă poziţia de director tehnic la „CP+B London“, una dintre cele mai mari companii engleze din domeniul publicităţii în toate segmentele de piaţă.

Piesele au fost achiziţionate numai de la anumite companii din SUA, care trebuie agreate de către organizaţia americană sub egida căreia se organizează competiţia în toate statele lumii, aceasta fiind o condiție care trebuie îndeplinită de toate echipele participante. Arma secretă a echipei „Technogods Robotics Team“ este în acest an Alexandru Budin, în vârstă de 33 de ani, un tânăr târgujian care are o mare experienţă în construcţia de roboţi. El a lucrat la Samsung şi la BBC, în cadrul echipei Gadget Show, o emisiune de televiziune realizată în colaborare cu una dintre cele mai cunoscute companii de robotica din lume, Robo Challenge. El a venit special din Londra pentru a le da o mână de ajutor liceenilor care construiesc roboţi.

Competiţia „Technogods Robotics Team“ este organizată în România de Asociaţia „Naţie prin educaţie“.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.