Informații contact

REVISTA CULT URA SRL, Str. Marin Sorescu 2A, Targu Jiu, Gorj

Tel. 0731 088 036

Lotul național de informatică al României, coordonat de profesorul târjujian Eugen Nodea, a reușit o mare performanță la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori – EJOI, care s-a desfășurat în capitala Bulgariei.


Lotul României s-a clasat pe locul II din cele 22 de țări participante. „Performanța este remarcabilă pentru că ne-am situat pe locul doi pe națiuni dintre cele 22 de țări participante, după Rusia“, a spus Eugen Nodea, profesorul coordonator al Lotului României.

La EJOI au participat 22 de echipaje: Armenia, Azerbaijan, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

La finalul concursului, delegația României a obținut următoarele rezultate: Matei Tinca, de la Liceul Internațional de Matematică București,- medalie de aur; Tiberiu Ioan Mușat, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“ – medalie de argint; George-Alexandru Râpeanu, de la Colegiul National „Emil Racoviță” din Cluj- medalie de argint și Matei Mihai Mirică, de la Liceul Internațional de Informatică – medalie de argint.

Concomitent cu EJOI s-a desfășurat și Olimpada Balcanică de Informatică pentru Juniori (JBOI), unde team-ul Romaniei a obținut următoarele rezultate: Matei Tinca și Tiberiu Mușat au obținut medalia de aur, Alexandru Râpeanu și Matei Mirică au primit medalia de argint.

Profesorul de informatică cu cea mai mare experiență din Gorj

Eugen Nodea a absolvit fostul liceu de chimie din Târgu-Jiu, actualul Colegiu „Gheorghe Magheru“, iar în anul 1990 a terminat Facultatea de calculatoare din cadrul Universităţii Bucureşti.

Lucrează în învăţământ din anul 1990. „După ce am terminat facultatea, am aplicat să intru la Romtelecom, dar, între timp, postul a fost desfiinţat. Din întâmplare, m-am întâlnit cu fostul meu diriginte, care mi-a propus să particip la un concurs pentru a intra în învăţământ. Treptat, m-am regăsit în învăţământ ca formă de exprimare. Era o completare a ego-ului meu“, a povestit profesorul gorjean despre cum a intrat în învățământ.

Eugen Nodea este cel mai vechi profesor de informatică din Gorj. A pornit de la sistemul de operare MS-DOS şi de la calculatoare care utilizau caseta cu bandă magnetică.
Profesorul de informatică a primit numeroase oferte de a pleca să predea la şcoli renumite din ţară sau să lucreze în cadrul unor companii faimoase pe un salariu mult mai mare, dar a preferat să rămână în Târgu-Jiu.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.